Met een select gezelschap van vier Nederlandse journalisten reisden we dinsdagmiddag met Sony Benelux af naar Reykjavik. Daar voegden we ons bij de internationale pers. De komende dagen hebben we een druk programma voor de boeg waarin we de kans krijgen om met de nieuwe camera's aan de slag te gaan en jou te vertellen over onze ervaringen.

programma

Previews

Vanochtend om 06:00 stipt liepen de embargo's af. Het is nu officieel: Sony presenteert de A99, NEX-6, VG-900, VG-30. En... de RX1. het was Sony bijna gelukt om de komst van de fullframe-compact tot het laatste moment geheim te houden, maar enkele dagen geleden lekte er dan toch foto's van uit. Naast de nieuwe camera's zijn er ook nieuwe NEX- en Alpha-objectieven.

Nu de camera's officieel zijn aangekondigd hoeft er niet langer gespeculeerd te worden. We hebben van alle nieuwe modellen een uitgebreide preview voor je klaarstaan. Zodra we de camera's in de praktijk geprobeerd hebben volgen onze hands-on-ervaringen.

Preview: Sony A99
Preview: Sony RX1
Preview: Sony NEX-6
Preview: Sony NEX-VG900
Preview: Sony NEX-VG30

Hands-On

Vandaag, woensdag, kunnen we de toestellen voor het eerst in levende lijve bewonderen en uitproberen. Waarschijnlijk is de Sony RX1 nog niet beschikbaar voor de grijpgrage handjes van de aanwezige journalisten, het toestel verkeert waarschijnlijk nog in een vroeg stadium.

Vol programma

Zoals gezegd, we hebben een druk programma. Na de officiële aankondiging en productdemonstraties op woensdagochtend gaan we op pad met de camera's, want er moet natuurlijk gefotografeerd worden.

Woensdagavond, als we terugkeren, doen we verslag van onze ervaringen en zullen we - mits Sony het toestaat - jullie voorzien van een flink aantal testfoto's in volledige resolutie. Want we zijn natuurlijk vooral benieuwd hoe de nieuwe camera's - en dan met name die met de nieuwe fullframe-sensor - presteren.

Ook donderdag houdt Sony ons de hele dag nog zoet. Zeker geen straf en gezien het grote aantal nieuwe camera's is een extra dag om ervaring op te kunnen doen ook niet overbodig. We houden je de komende dagen vanuit IJsland op de hoogte.

Vragen over de nieuwe camera's?

Heb je vragen over één van de nieuwe toestellen, laat het dan weten in een reactie. Wij proberen een antwoord voor je te vinden of dat te ontfrutselen bij een van de aanwezige productexperts.