Vallerret Photography Gloves - Handschoenen voor de winterse fotograaf

Vallerret Photography Gloves - Handschoenen voor de winterse fotograaf

Thomas Kouveld 2718
Niemand wordt blij van koude vingers tijdens het fotograferen. Echter, handschoenen bieden vaak onvoldoende grip op je dure apparatuur. Het Noorse bedrijf Vallerret komt daarom met handschoenen speciaal voor fotografen die in winterse omstandigheden werken.

De Vallerret Photography Gloves staan momenteel op Kickstarter en zijn ontworpen in Noorwegen met skiërs en snowboarders in het achterhoofd.

De bedenkers van de handschoenen konden naar eigen zeggen geen handschoenen vinden die geschikt zijn op zowel de piste als met een camera in de hand. Daarom besloten ze die maar zelf te maken.

Controle, grip en warmte

Om fotografen prettig hun werk te laten doen bij lage temperaturen, zijn de Photography Gloves voorzien van een aantal handigheidjes. Zo zijn ze gevoerd met warme merinowol en zorgt een elastische band dat er geen sneeuw of ijs in kan komen. Het softshell-ontwerp is wind- en waterbestendig, maar het bedrijf belooft dat de handschoenen ook goed ademen.

Om het fotograferen zelf beter te laten verlopen, kun je de vingertoppen van de handschoenen loshalen, zodat je makkelijker je camera kunt instellen. Daarnaast heeft Vallerret de handschoenen uitgerust met extra grip aan de binnenkant. Daardoor is het makkelijker om de camera goed vast te houden.

Tot slot zit in elke handschoen een vakje om geheugenkaarten in te bewaren.

Prijs en beschikbaarheid

Om de Vallerret Photography Gloves thuis te ontvangen, kun je het Kickstarter-project voor 550 Noorse kronen steunen, omgerekend zo'n zestig euro. Als alles goed gaat, kun je de handschoenen rond maart 2016 verwachten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Frans Lorié

Very good idea. I like to have them

afbeelding van John Verbruggen

Maart 2016? Slechte timing ;-)

afbeelding van Pim Geerts

haha John, zitten wij hier op de zelfde golflengte? :-)

afbeelding van Pim Geerts

potdikkie, dan is de winter net voorbij...