Update - Sigma WR Ceramic Protector verkoopprijzen bekend gemaakt

Update - Sigma WR Ceramic Protector verkoopprijzen bekend gemaakt

Thomas Kouveld 2362
Bang voor krassen op het voorste lenselement van je objectief? Het Sigma WR Ceramic Protector moet uitkomst bieden. Het is het eerste beschermfilter dat keramisch glas gebruikt, Sigma belooft uitstekende kras- en waterbestendigheid. Ook moet beeldkwaliteit minimaal worden beïnvloed.

Update (27-01-2016): Inmiddels is het SIgma WR Ceramic Protector filter verkrijgbaar bij Sigma Benelux. De verkoopprijzen zijn als volgt:

67mm: € 129,-
72mm: € 139,-
77mm: € 149,-
82mm: € 169,-
86mm: € 209,-
95mm: € 269,-
105mm: € 329,-

Daarnaast publiceerde de fabrikant het volgende filmpje, waarin de stevigheid van het filter wordt gedemonstreerd.

 

 

Sigma WR Ceramic Protector

Het Sigma WR Ceramic Protector filter is op 16 december 2015 aangekondigd door de fabrikant. De afkorting WR staat voor 'Water Repellent', het filter is volgens Sigma uitstekend bestand tegen water en vettigheid door een speciale coating. Vingerafdrukken moeten dus makkelijk te verwijderen zijn.

Daarnaast is de Sigma WR Ceramic Protector de eerste in zijn soort die van keramisch glas is vervaardigd. Dit moet ervoor zorgen dat het filter tot tien keer sterker is dan 'normale' beschermfilters. Het glas laat bovendien veel licht door, waardoor beeldkwaliteit nauwelijks zal worden beïnvloed.

Het filter zal verschijnen voor de filtermaten 67mm tot en met 105mm. Afhankelijk van de filtermaat is het filter tot vijftig procent dunner en tot dertig procent lichter dan voorgaande filters van Sigma.

Sigma WR Ceramic Protector prijs en beschikbaarheid

Eerder in december schreven we al dat filters leuke kerstcadeaus zijn, dat zich ook prima leent als algemeen cadeau.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Henri

"Het glas laat bovendien veel licht door, waardoor beeldkwaliteit nauwelijks zal worden beïnvloed."

De hoeveelheid licht die wordt doorgelaten is niet bepalend voor de beïnvloeding van de beeldkwaliteit! Anders zou een polarisatiefilter wel voor heel belabberde beeldkwaliteit moeten zorgen...
Bepalend is de kwaliteit van de glassoort en vooral of het glas 100% planparallel is.