Update - Weer nieuwe Nikon D5 specs en foto's gelekt

Update - Nieuwe mogelijke Nikon D5 specificaties

Maarten Jacobi 7628
De officiële onthulling van het volgende vlaggenschip van Nikon komt steeds dichterbij nu er nieuwe Nikon D5 specs en foto's zijn gelekt. De foto's tonen een nieuwe body met een aantal kleine aanpassingen ten opzichte van zijn voorganger, de Nikon D4S.

update 22-12-2015: NikonRumours meldt dat er weer nieuwe geruchten de ronde doen over de specificaties van de Nikon D5. Vooral het autofocussysteem zou behoorlijk indrukwekkend moeten zijn. Ook heeft de geruchtensite vernomen dat het nieuwe vlaggenschip tot iso 102.400 kan gebruiken tijdens het opnemen van video, krijgt de camera mogelijk een aanraakgevoelig scherm en geen wifi.

Tot slot heeft NikonRumours vernomen dat de Nikon D5 in twee uitvoeringen zal verschijnen, een variant met ondersteuning voor twee CompactFlash-geheugenkaarten en een variant die twee XQD-geheugenkaarten gebruikt.

Update 18-12-2015: Wederom zijn er nieuwe foto's van de Nikon D5 gelekt. Dit keer zien we het vlaggenschip vanuit andere perspectieven. Opvallend genoeg meldt Petapixel dat de fotograaf de camera in een kleine fotowinkel vond.

Update 15-12-2015: Inmiddels zijn er nog een aantal foto's verschenen, waarop ook de instellingen van de Nikon D5 te zien zijn. Volgens de foto's heeft de 20.7 megapixels en een extra derde Fn-knop op de voorzijde van de body:

Nikon D5 specs – Kleine aanpassingen

Nadat vorige maand bekend werd gemaakt dat Nikon bezig is met de ontwikkeling van de Nikon D5, werd er flink op los gespeculeerd. Zo zou de camera bijvoorbeeld over 153 focuspunten beschikken en heeft de Nikon D5 een iso-waarde tot 102.400.

De nieuwe foto's laten een body zien die in grote lijnen lijkt op de Nikon D4S, maar met wat kleine aanpassingen. Zo zien we bijvoorbeeld een nieuwe iso-knop en zit de videoknop op een andere plek. Verder is de mode-knop verdwenen en  zitten er gaatjes van vermoedelijk de microfoon net boven het D5-logo.

Mogelijk worden er meer Nikon D5 specs onthuld tijdens de elektronicabeurs CES, die plaatsvindt van 6 tot 9 januari 2016 in Las Vegas. Tot nu toe is er op de officiële Nikon website enkel een pagina ingericht waarop staat dat de Nikon D5 in ontwikkeling is.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Anoniem

Van wie komen de foto's? Aangezien er een Sigma lens op de camera zit

afbeelding van Incognito

Een anonieme bron.

afbeelding van Anoniem

Ehm op foto 4 is duidelijk een mode functie te zien ?!

afbeelding van Vitalis

Met mode knop wordt dat draaiwiel bedoeld met PASM modes erop. Die is afwezig.

afbeelding van Mrieke

Zo'n draaiwiel heeft nooit op de flagship modellen gezetten... het gaat juist om de knop die bij de vorige modellen onder de aan/uit knop zat waarmee je, na indrukken van de mode knop, via het voorste draaiwiel de PASM mode kon aanpassen...

afbeelding van RHBoks

Duidelijk is de Nikon D5 voornamelijk een reportage camera, hopelijk komt er net als bij de D1,D2 en D3 weer een X versie voor landschap, natuurfotografie en studiofotografie met een 40MP sensor en uiteraard lagere snelheid en ISO bereik maar groter dynamisch bereik.