Update - Lomography Jupiter 3+ nu verkrijgbaar

Update - Lomography Jupiter 3+ nu verkrijgbaar

Thomas Kouveld 1764
Lomography heeft weer een klassiek Russisch objectief tot leven geroepen. De Lomography Jupiter 3+ is een 50mm f/1.5-objectief en zal in kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Het objectief komt met een L39-vatting en adapter voor de Leica M-vatting.

Update (1-2-2016): Toen we voor het eerst over de Lomography Jupiter 3+ schreven, was deze nog niet verkrijgbaar, maar je kunt het objectief nu bestellen voor 599 euro.

De Lomography Jupiter 3+ is de wederopstanding van een klassiek portetobjectief uit de Sovjetunie van de jaren '40. Deze werd tot 1988 geproduceerd. Lomography ontwikkelt het glaswerk in samenwerking met de orginele Zenit-fabriek in Moskou, net als de eerder verschenen Petzval-objectieven.

Lomography Jupiter 3+

Het 50mm f/1.5-objectief beschikt over 7 lenselementen in 3 groepen. Volgens de fabrikant is het oorspronkelijke ontwerp verbeterd en biedt de Jupiter 3+ scherpte, natuurlijke kleuren en 'dromerige' achtergrondonscherpte, oftwel 'bokeh'. De minimale scherpstelafstand is 70 centimeter en het objectief is voorzien van een L39-vatting. Een adapter voor de M-vatting wordt meegeleverd.

Beperkte oplage

De Lomography Jupiter 3+ wordt in een kleine oplage geproduceerd, dus liefhebbers moeten er snel bij zijn.

Lomography Jupiter 3+

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Pim Geerts

Die Jupiler heeft wel hele mooie lensjes gemaakt. Ze zijn op marktplaats te krijgen, heb je een originele waarvoor je niet 3x teveel betaalt!