Update - 'Gelekte Sony actiecamera is AS50'

Update - 'Gelekte Sony actiecamera is AS50'

Thomas Kouveld 1574
Volgens geruchtensite SonyAlphaRumours wordt deze Sony actiecamera op 5 januari 2016 aangekondigd. Technische details zijn nog niet bekend, in welk segment de camera geplaatst zal worden, weten we ook nog niet.

Update 22-12-2015: Volgens SonyAlpharumours gaat het om de Sony AS50 en zijn de specificaties gelekt. De actiecamera beschikt waarschijnlijk over hetzelfde objectief als andere Sony-actiecamera's en kan filmen in full hd-resolutie met zestig beelden per seconde. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de XAVC-S codec die 50MB per seconde wegschrijft. Zoals we al vermoedden, heeft de camera dus geen 4K-filmfunctie.

Volgens de geruchtensite is de camera verder waterdicht tot zestig meter en beschikt hij over een nieuw, duidelijker menu met icoontjes. Verder is de actiecamera voorzien van bluetooth en digitale zoom.

Oorspronkelijk gerucht

SonyAlphaRumours zegt de gelekte Sony actiecamera foto van een zeer betrouwbare bron te hebben ontvangen. Op 5 januari 2016 moet de camera in kwestie aangekondigd worden.

Wel beeldstabilisatie, geen 4K

Op de blokkerige productfoto zien we een langwerpige actiecamera, zoals we die van Sony gewend zijn. Verdere technische details zijn vooralsnog onbekend. Afgaande op de tekst op de camera, is het toestel waarschijnlijk voorzien van SteadyShot-beeldstabilisatie, maar kan hij niet opnemen in 4K-resolutie. Actiecamera's van Sony die dit wel kunnen, hebben dit namelijk op de zijkant staan, zoals de Sony X1000V.

Dit zou erop kunnen duiden dat de camera in kwestie een instapmodel is. Het zou natuurlijk ook goed kunnen dat het een prototype betreft en dat het uiteindelijke product andere specificaties krijgt, wij houden dus voorlopig een slag om de arm.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas