Ondanks de grote hoeveelheid prachtige inzendingen is er maar één iemand die er met de hoofdprijs vandoor kan gaan. Na veel overleg zijn we eruit gekomen en hebben we een top drie samengesteld met foto's die het thema 'reisfotografie' naar onze mening het beste verbeelden. Dit zijn de winnaars, gefeliciteerd!

Leica X2Hoofdprijs: Leica X2 - Michael Jellema

Met deze dynamische foto, gemaakt in Curacao, wint Michael Jellema de hoofdprijs. Het sfeervolle licht, de warme kleuren en de speelse compositie wisten de jury te overtuigen. Michael wint een gloednieuwe Leica X2 ter waarde van 1750 euro, die mag hij afhalen bij ons op de redactie, zodat we hem meteen kunnen ondervragen over zijn foto. Het resultaat daarvan zie je in de volgende editie.

Michael Jellema
Foto: Michael Jellema

Gouden CameraNaast de hoofdprijs sleept Michael een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. Alle hoofdprijswinnaars van onze fotowedstrijden worden genomineerd voor de Gouden Camera. Aan het einde van het jaar nemen de winnaars het tegen elkaar op in de strijd om de ultieme prijs.

Tweede prijs: Peli 1514 Trolley - Valentijn Tempels

Ook Valentijn Tempels maakte een prachtige warme foto met sfeervol tegenlicht, terwijl zijn vriendin geniet van het uitzicht. Valentijn heeft goed gebruikgemaakt van de ruimte in het beeld zodat ze duidelijk afsteekt tegen de achtergrond. De tweede prijs bestaat uit een Peli 1514 Trolley ter waarde van 369 euro.

Foto: Valentijn Tempels
Foto: Valentijn Tempels

Derde prijs: Clik Elite 500 Pro Express - Hans van D

Hans van D fotografeerde een voor ons herkenbare situatie. Nog voordat we het vliegtuig in stappen zijn we al druk aan het fotograferen. Zelfs de kids doen daar tegenwoordig aan mee. Het tegenlicht en contrastrijke zwart-witomzetting zorgen voor een knallende plaat. Hans kan op zijn volgende reis zijn apparatuur met zich meedragen in een Clik Elite 500 Pro Express 500 ter waarde van 199 euro.

Hans van D
Foto: Hans van D

Met dank aan TranscontinentaDegreef-Partner en Group Elite voor het beschikbaar stellen van de prijzen.