Uitslag fotowedstrijd 'Najaar'

Uitslag fotowedstrijd 'Najaar'

Thomas Kouveld 2188
Eind oktober begonnen we met de toepasselijke fotowedstrijd 'Najaar'. We waren verheugd om te zien dat er bijna achthonderd inzendingen binnenkwamen. Sinds de jaarwisseling is de fotowedstrijd voorbij en is het tijd om de winnaars te feliciteren.

Een fotowedstrijd met het thema 'najaar' is aan de ene kant helder, maar het blijft een uitdaging om met een orgineel beeld te komen. Tussen de inzendingen zagen we dan ook van alles voorbij komen: sfeervolle bosfoto's, winterse portretten en ook veel dieren kwamen voorbij.

We hebben ons over alle inzendingen gebogen en drie winnaars gekozen. Natuurlijk willen wij alle deelnemers bedanken voor hun inzet!

Hoofdprijs: Saskia Boelsums

Met deze bijzondere 'herfststorm'-foto wint Saskia Boelsums de hoofdprijs, een Mitsubishi CP-K60 fotoprinter! De beweging van de doeken veroorzaakt een zachte onscherpte, waardoor het lijkt alsof je naar een wolkendek kijkt. Het natuurlijke licht dat verschillende tinten creëert, maakt het plaatje af.

De Mitsubishi CP-K60 kreeg van ons een Goud award vanwege de uitstekende printkwaliteit, hoge snelheid en relatief lage kosten per foto.

Uitslag fotowedstrijd 'najaar'
Foto © Saskia Boelsums

Tweede prijs: Maaike Schauer

De tweede prijs gaat naar Maaike Schauer met dit sfeervolle portret in een herfstig bos. De warme herfstkleuren en het vrolijke schouwspel zorgen voor een hartverwarmend geheel. Zij wint een GoPro Hero4 Session.

Met deze compacte actiecamera maak je de spectaculairste films in de wijde 1440p-resolutie. Wil je ook slowmotion-beelden maken, dan kun je in 1080p met 60 fps filmen of in 720p met 100 fps.

Uitslag fotowedstrijd 'najaar'
Foto © Maaike Schauer

Derde prijs: Sam Mannaerts

Fotograaf Sam Mannaerts gaat dit keer met de derde prijs naar huis, een tegoedbon bij Whitewall! Foto's van paddenstoelen zien we vaker, maar Sam heeft voor een orgineel perspectief gekozen. Ook het gebruik van tegenlicht, dat voor shilouetten zorgt, vonden wij zeer geslaagd.

Uitslag fotowedstrijd najaar
Foto © Sam Mannaerts

Met dank aan Mitsubishi Electric, Tom's Wholesale Distribution en Whitewall voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas