Uitslag fotowedstrijd 'Close-up'

Uitslag fotowedstrijd 'Close-up'

Thomas Kouveld 6627
Voor deze fotowedstrijd vroegen we om close-ups en die hebben we gekregen! We kregen een grote verzameling gedetailleerde foto's binnen. Nu is het moment gekomen om de winnaars te feliciteren.

Liefhebbers van Robert Capa konden zich voor deze wedstrijd uitleven. Zijn motto 'als je foto's niet goed zijn, sta je niet dichtbij genoeg' stond centraal in deze fotowedstrijd met het thema 'close-up'. Samen met Foka gingen we op zoek naar de beste close-ups en kregen meer dan 1200 inzendingen binnen. Na een lange zoektocht kunnen we eindelijk drie mooie prijzen weggeven.

We nodigen alle winnaars uit bij Foka in Rotterdam om hun prijs in ontvangst te nemen. Daarnaast krijgt de winnaar van de hoofdprijs een publicatie in ons magazine.

Hoofdprijs: Rosalie van den Kerckhove

Dit keer is Rosalie de grote winnaar. Zij wist ons te overtuigen met dit haarscherpe, confronterende portret. De plaat laat niets aan de verbeelding over en is uitstekend belicht en nabewerkt. Gefeliciteerd!

We mogen Rosalie verblijden met de Fujifilm X-A2 met 16-50mm f/3.5-5.6 OIS II-objectief. Deze compacte systeemcamera is uitgerust met een flinke 16,3-megapixel aps-c-sensor. Het veelzijdige kitobjectief is voorzien van beeldstabilisatie, waarmee je ook bij weinig licht nog uit de hand kunt fotograferen.


Foto © Rosalie van den Kerckhove

Tweede prijs: Anja Voorn

Met deze knallende macrofoto wint Anja de tweede prijs, een Sirui T-005-statiefset met C-10-statiefkop. Deze uiterst compacte combinatie weegt slechts een kilo en is daardoor altijd mee te nemen. Toch kan de set vier kilo dragen, ruim voldoende voor een dslr of compacte systeemcamera.


Foto © Anja Voorn

Derde prijs: Astrid den Haan

Tot slot mogen we Astrid feliciteren met de derde prijs. Zij heeft goed gebruikgemaakt van de ronde lijnen van een slakkenhuis en gaat dankzij deze zwart-witfoto met de Godox PB820 Propac naar huis. Hiermee kun je je Nikon, Canon of Sony reportageflitser van stroom voorzien en met het vermogen van 2000mAh kun je 320 keer flitsen. Bovendien herlaadt de flitskop dankzij de stevige accu veel sneller dan wanneer je batterijen gebruikt.


Foto © Astrid den Haan

Met dank aan Foka voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van mkoelen

Sterke winnaar!

afbeelding van Willem Laros

De uitsnede van de winnende foto van alleen de ogen vind ik nog krachtiger dan de originele winnende foto.
Een andere mooie fotocompetitie om wellicht aan mee te doen:
https://www.timberprint.nl/blog/herfst-fotowedstrijd-win-een-foto-op-hout/