Top 5 beste gadgets voor fotografen

Top 5 beste gadgets voor fotografen

Maarten Jacobi 2748
Elk jaar komen er weer nieuwe snufjes uit die fotografen helpen bij het maken van de perfecte foto of die juist hele nieuwe perspectieven bieden. Wij hebben onze top 5 gadgets voor fotografen samengesteld.

5. Gorilla Pod

camera gadgets

Een klein statiefje voor erbij is nooit verkeerd. Het kan in allerlei situaties handig zijn, is makkelijk mee te nemen en het biedt een fotograaf nieuwe perspectieven.

Het gadget-gehalte van de Gorilla Pod is hoog; het statief is zeer flexibel en klein. Hang hem dan ook gerust in een boom of zet hem tussen de rotsen.

4. 360 graden camera

camera gadgets

De laatste tijd zien we een sterke opkomst van allerlei 360 graden camera's, die zowel foto's als video's kunnen maken van 360 graden in verschillende resoluties.

Denk bijvoorbeeld aan onlangs verschenen Ricoh Theta of de verschillende Kickstartercampagnes. De opkomst van 360 graden camera's valt te verklaren door de opkomst van virtual reality, waarbij er behoefte is aan 360 graden content.

Veel innovatieve bedrijven proberen nu al in te spelen op deze toekomstige behoefte. Zelfs Nokia heeft al een speciale 360 graden camera ontwikkeld.

3. Slider

camera gadgets

Een leuke camera gadget is een slider, die gebruikt kan worden voor het maken van bewegende time-lapses of het produceren van vloeiende dollyshots tijdens het maken van een video.

Sliders zijn er uiteraard in alle prijzen en maten, kies er daarom vooral een uit die bij jouw budget en genre past.

2. Drone

camera gadgets

De opkomst van betaalbare, degelijke drones zorgt ervoor dat we steeds meer unieke perspectieven in foto's en video's zien. Een goede drone met een 4K-camera als de DJI Phantom 3 is nu al voor zo'n 1400 euro beschikbaar.

Voor een fotograaf biedt dit de mogelijkheid om unieke foto's te maken, vanuit plaatsen waar je met een dslr of systeemcamera moeilijk kunt komen. Hoewel drones steeds betaalbaarder worden, wordt de regelgeving wel steeds strenger.

1. Triggertrap

camera gadgets

Om gemakkelijk de camera met je telefoon te bedienen is er Triggertrap; een kabeltje dat van de camera rechtstreeks je telefoon ingaat. Via de smartphone is het vervolgens mogelijk om de camera te bedienen.

Met de app van Triggertrap is van alles mogelijk: geluidactivatie, timelapses, timewarps, star trails, hdr fotografie en nog veel meer. Ook valt de prijs best mee; voor zo'n 29 euro heb je een kabel waarmee je de telefoon en camera kunt verbinden.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten