Top 5 beste fotografie Kickstarter projecten

Top 5 beste fotografie Kickstarter projecten

Maarten Jacobi 2707
Crowdfunding is tegenwoordig dé manier om een eigen product op de markt te brengen. Kickstarter is daarbij een van de bekendste voorbeelden van een platform waar grootse uitvindingen en ideeën werkelijkheid worden, mits genoeg mensen het project steunen. Wij zetten de top 5 beste fotografie Kickstarter projecten op een rijtje.

Kickstarter staat vol met fotografie projecten, sommigen meer succesvol dan anderen. Wij hebben daarom vijf succesvolle en diverse producten uitgekozen, die allemaal veel potentie hebben.

5. BOOMR camerariem

Op nummer vijf staat de BOOMR camerariem, die naar eigen zeggen 'de beste camerariem ooit' moet worden. Het project heeft in ieder geval inmiddels het doel van 25,000 dollar behaald, met nog 26 dagen te gaan op de teller.

De camerariem heeft een uniek design en maakt gebruik van een 'bungee-koord', dat voor extra comfort moet zorgen.

Meer informatie…


4. fps100

Met duizend beelden per seconde een videofragment opnemen levert een indrukwekkende slowmotion op, dat steeds populairder wordt. Het doel van fps1000 op Kickstarter is om een betaalbare consumentencamera op de markt te brengen die in hoge snelheid kan opnemen.

De Kickstarter campagne is inmiddels voorbij, maar het product kan nog steeds besteld worden via de Kickstarterpagina. Het heeft inmiddels al meer dan 127.000 pond opgeleverd.

Meer info…


3. Pakpod

Eerder schreven wij al over dit compacte statief met haringen, dat zich kan vastklampen in allerlei situaties. Ook deze campagne is inmiddels beëindigd, hoewel de Pakpod nog steeds besteld kan worden op de Kickstarterpagina.

Het project heeft uiteindelijk meer dan 123.000 pond opgeleverd, en is al in een ver stadium.

Meer info…


2. Kúla – Capture the moment in 3D

Kula is het bewijs dat je op Kickstarter hele innovatieve ideeën kunt vinden die, ongeacht de uitwerking, heel creatief zijn en conceptueel heel interessant. Kula stelt je namelijk in staat om stereoscopische beelden te produceren met een dslr.

Met 771 backers is het project inmiddels afgelopen en worden de eerste versies momenteel geproduceerd (met enige vertraging). Ook dat is het 'gevaar' van Kickstarter; een concept kan soms niet zo gemakkelijk worden geproduceerd als de uitvinders denken.

Meer info...


1. Pulse – Bestuur je dslr op afstand

Momenteel is de Pulse immens populair op Kickstarter; de campagne staat inmiddels op ruim 438,000 dollar, wat bijna negen keer zoveel is als het beoogde doel.

Met Pulse kun je je huidige camera met je smartphone besturen, waarbij je beschikking hebt over alle functies op je camera. De kracht zit in het sterke bluetooth-signaal en de simpele interface, wat het project erg populair maakt.

Meer info…

Fotografie Kickstarter Projecten

Natuurlijk zijn er nog veel meer fotografie Kickstarter projecten te vinden, zoals fotoboeken of zelfs georganiseerde reizen. Kijk op Kickstarter.com voor meer informatie.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Sander M

Kom maar door met die 1000fps camera. Dat zijn leuke gadgets, en we kunnen gaan concurreren met de SlomoBoys.

afbeelding van Ben Reugebrink

Dat dat stereo voorzetstuk op 2 staat is onbegrijpelijk: Pentax heeft al tenminste 40 jaar geleden tot zeker zo'n 15 jaar geleden zo'n voorzetstuk geproduceerd. Ik heb het nog wel ergens liggen.