Tokina introduceert 17-35mm F4 AT-X Pro FX

Julian 1426
Tokina introduceert een nieuwe ultragroothoek voor fullframe-camera's. De 17-35mm f/4 vormt een goedkoper en compacter alternatief voor de 16-28mm f/2.8. Wat het objectief gaat kosten en wanneer het in de winkels ligt is echter nog niet bekend.

Door de maximale diafragmaopening van f/4 is het objectief een stuk compacter dan de forse 16-28mm f/2.8. Ook kun je filters gebruiken, wat bij de lichtsterke variant niet kan. Volgens Tokina is het ook makkelijker om vervormingen en aberraties buiten de deur te houden bij een f/4 objectief.

De Tokina 17-35mm F4 AT-X Pro FX is voorzien van SD-glaselementen, dat volgens Tokina dezelfde eigenschappen heeft als fluoriet-elementen. Het objectief is voorzien van een 'silent drive module', wat voor snelle en stille autofocus moet zorgen.

Testfoto's

Tokina heeft op haar Japanse website een serie voorbeeldfoto's gepubliceerd. De 17-35mm F4 AT-X Pro FX is hiervoor gecombineerd met een Canon 5D Mark II. Wanneer het objectief op de markt komt en wat het gaat kosten is nog niet bekend.