Testvideo Canon ME20F-SH toont iso 4 miljoen

Thomas Kouveld 3210
In juli 2015 introduceerde Canon de ME20F-SH, een cameramodule met fullframe-sensor die kan filmen met een iso-waarde van meer dan vier miljoen. Canon Japan komt nu met een sample video, waarin je deze lichtgevoeligheid in de praktijk kunt aanschouwen.

Canon presenteerde de ME20F-SH als oplossing voor situaties met extreem weinig licht. Van beveiligingstoepassingen, tot film- en televisieproducties en natuurdocumentaires zoals diepzee-exploraties. Door de 'gain' van 75 dB krijgt de camera een lichtgevoeligheid die gelijkstaat aan iso 4 miljoen.

Sample video

In de testvideo die Canon Japan heeft uitgebracht, zie je hoe dit in de praktijk werkt. In verschillende testomgevingen, zowel boven als onder water, wordt de camera tot het uiterste gedreven.

Vooral de shots die gemaakt zijn tijdens een nachtsafari zijn indrukwekkend. Waar het beeld bij iso 800 nog gitzwart is, wordt de 'gain' omhooggedraaid, tot een aantal zebra's duidelijk te herkennen zijn.

ISO 4 miljoen

Prijs en beschikbaarheid

Canon gaat de ME20F-SH exclusief leveren aan geselecteerde partners. In december 2015 moet de camera verschijnen voor een adviesprijs van 30.000 dollar.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas