Terugblik - Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Terugblik - Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Maarten Jacobi 1243
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Zo zagen we onder andere nieuwe informatie over de Pentax fullframe-camera en dat er binnenkort een lichtsterk Tokina groothoekobjectief zal verschijnen. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

2016 Canon camera's en objectieven – Wat kunnen we verwachten?

Het nieuwe jaar staat voor de deur, met daarin weer veel nieuwe camera's, objectieven en andere gear. In dit artikel bespreken we de mogelijke 2016 Canon camera's en objectieven, en bespreken we wanneer we de nieuwe modellen kunnen verwachten.

Lees meer...


Nikon camera's en objectieven in 2016

Volgens geruchtensite digicame-info.com komt er snel een nieuwe Panasonic compactcamera met 1-inch sensor en een tienvoudig zoombereik.

Lees meer...


Panasonic TZ100 met 1-inch sensor verwacht

Er gaan heel wat geruchten wat betreft de specificaties van de nog aan te kondigen Fujifilm X-Pro 2. Hoewel duidelijk lijkt dat de camera over een X-Trans III-sensor beschikt, is het nog onduidelijk of ook 4K-video tot de mogelijkheden behoort. Volgens de laatste geruchten zal er geen Fujifilm X-Pro 2 4K video mogelijk zijn.

Lees meer...


Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX officieel aangekondigd

De Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX is officieel aangekondigd door Tokina. Het objectief is speciaal ontworpen voor camera's met een aps-c-sensor en is opgebouwd uit dertien elementen in elf groepen. Twee asferische elementen en speciale coatings moeten chromatische aberraties en problemen met 'flare' en 'ghosting'.

Lees meer...


Update - Pentax fullframe testfoto's en aps-c-modus

Ricoh Imaging heeft haar website uitgebreid met de eerste Pentax fullframe testfoto's. Je kunt een macro- en groothoekfoto bekijken, maar helaas niet op volledige resolutie. De fabrikant voert hiermee desalniettemin de spanning op in de aanloop van de langverwachte camera.

Lees meer...


Eerste Fujifilm X-Pro 2 foto's gelekt

FujiRumours heeft de eerste Fujifilm X-Pro 2 foto's gepubliceerd, die gelekt zijn vanuit Fujifilm. Op de drie verschillende foto's is de camera van meerdere kanten te zien.

Lees meer...


Update - 'Olympus 300mm f/4 Pro wordt op 6 januari om 07:00 aangekondigd'

Het aankomende Olympus 300mm f/4 Pro-objectief wordt volgens geruchten op 6 januari aangekondigd om 07:00 (Nederlandse tijd). Volgens 43Rumours verschijnt het teleobjectief met ingebouwde stabilisatie in februari 2016 voor 2500 dollar.

Lees meer...


Fujifilm X-T10 review - het kleine broertje van de X-T1

Begin 2014 bracht Fujifilm de X-T1 op de markt. Het vlaggenschip van de X-serie werd een groot succes. Dit jaar verscheen de X-T10, die veel eigenschappen deelt met het topmodel, maar nog iets compacter en bovenal veel goedkoper is. We zoeken uit wat je inlevert ten opzichte van het topmodel.

Lees meer...


Belgische topfotograaf Marc Langrange omgekomen bij verkeersongeval

Marc Langrange was een van de belangrijkste fotografen van België, hij stond vooral bekend om zijn creatieve portret- en naaktfotografie. Hij fotografeerde veel bekende Belgische en Nederlandse personen. Zijn boek Diamonds and Pearls uit 2013 werd in meer dan 80 landen gepubliceerd.

Lees meer...

Camera-reviews

Deze week zagen we nog meer camera-reviews, die uit verschillende DIGIFOTO Pro-edities komen: waaronder de Olympus OM-D E-M10 Mark II review, Panasonic Lumix GX8 review en de Canon EOS 5DS R review.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten