Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Maarten Jacobi 1083
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Zo zagen we onder andere dat Panasonic al werkt aan 8K sensoren, kwamen er nieuwe Samsung geruchten en zagen we de eerste beelden van de fullframe Pentax camera. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Panasonic werkt aan 8K-technologie

Volgens de publicatie Nikkei Asian Review gaat Panasonic aan de slag met de ontwikkeling van beeldsensors met 8K Ultra HD. Het bedrijf gaat 10 miljard yen, oftewel 81 miljoen dollar, investeren in de ontwikkeling.

Lees meer...


Nikon reageert op mogelijke Samsung overname

Het is al een tijdje onrustig wat betreft de Samsung camerabranche. Na eerdere geruchten die erop wijzen dat Nikon mogelijk de branche overneemt, heeft Nikon nu officieel gereageerd op deze berichten. Het bedrijf laat met zekerheid weten dat er geen Samsung overname plaats zal vinden.

Lees meer...


Fujifilm X-Pro 2 4K video onwaarschijnlijk

Er gaan heel wat geruchten wat betreft de specificaties van de nog aan te kondigen Fujifilm X-Pro 2. Hoewel duidelijk lijkt dat de camera over een X-Trans III-sensor beschikt, is het nog onduidelijk of ook 4K-video tot de mogelijkheden behoort. Volgens de laatste geruchten zal er geen Fujifilm X-Pro 2 4K video mogelijk zijn.

Lees meer...


Dit vinden jullie van Sony versus Canon en Nikon

Het was een gedurfde vraag deze week, waarin we jullie vroegen of Sony met haar goede A7-systeemcamera's een bedreiging vormt voor Canon en Nikon. Er werd flink gereageerd en gestemd! In dit artikel bespreken we de uitslag van de poll en gaan we enkele reacties langs.

Lees meer...


'Olympus Pen F in de maak'

Volgens betrouwbare bronnen van geruchtensite 43Rumours wordt een digitale versie van de Olympus Pen F binnenkort aangekondigd. Het wordt mogelijk de eerste Pen-camera met een ingebouwde elektronische zoeker.

Lees meer...


Pentax 645Z tethering nu mogelijk in Lightroom

Ricoh Imaging heeft vandaag een software plug-in vrijgegeven die Pentax 645Z tethering mogelijk maakt in Lightroom. Hiermee kunnen foto's vanaf de computer worden gemaakt die direct in Lightroom terechtkomen.

Lees meer...


Gerucht: Olympus werkt aan meerdere f/1.2 objectieven

Volgens sterke geruchten werkt Olympus aan meerdere objectieven met een extreem hoge lichtsterkte van f/1.2. Het nieuws zou al in januari 2016 bekend gemaakt worden en de producten zouden in de lente beschikbaar zijn.

Lees meer...


Nieuw Samsung patent - Verwisselbare objectieven voor smartphones?

Het is een bekend fenomeen dat grote elektronicabedrijven als Samsung allerlei patenten aanvragen, waar niet altijd wat mee gedaan wordt. Toch zijn de laatste patenten erg interessant; Samsung heeft via het KIPRIS een patent aangevraagd voor een smartphone met een aparte cameramodule, die verwisselbaar zou zijn.

Lees meer...


Ricoh Imaging toont Pentax fullframe testfoto's

Ricoh Imaging heeft haar website uitgebreid met de eerste Pentax fullframe testfoto's. Je kunt een macro- en groothoekfoto bekijken, maar helaas niet op volledige resolutie. De fabrikant voert hiermee desalniettemin de spanning op in de aanloop van de langverwachte camera.

Lees meer...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten