Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Maarten Jacobi 1428
Deze week zagen we weer heel wat belangrijk cameranieuws voorbij komen. Opmerkelijk waren de cijfers van de Sony verkoop, maar denk ook aan de nieuwe Samsung-geruchten of de review van de Sony A7S II . Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Samsung ontkent mogelijke overname door Nikon

Ondanks de opkomende geruchten dat Nikon interesse heeft in de overname van de camerabranche van Samsung, ontkent Samsung deze geruchten. In een officiële reactie geeft het bedrijf aan dat de geruchten niet kloppen en dat er geen sprake is van een overname.

Lees meer...


MustSee - zo werkt een beeldsensor

Altijd al willen weten hoe een camera-sensor werkt? Filmmaker IQ heeft hier een video over gemaakt, zodat jij straks alles weet over sensoren. De presentator gaat daarbij veel verder dan fotonen en diodes, maar licht ook alle chemische processen die er aan ten grondslag liggen toe.

Lees meer...


Sony A7S II Review – Gestabiliseerde nachtbraker

Toen Sony in 2014 de A7S introduceerde, maakte de fabrikant voor de zoveelste keer indruk met de A7-serie. De compacte systeemcamera met 12-megapixel fullframe-sensor was met zijn extreem hoge iso-bereik en uitgebreide filmfunctie een unieke verschijning. De Sony A7S II lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, maar is voorzien van een aantal flinke verbeteringen.

Lees meer...


Bijzondere vossenfoto wint 2015 National Wildlife Photo Contest

De Amerikaanse fotograaf Ian Murray heeft de 2015 National Wildlife Photo Contest gewonnen met een foto van een vos met haar vossenjong. Murray spendeerde twee maanden in de natuur en volgde de moeder met haar welpen intensief.

Lees meer...


Lumu Power lichtmeter op Kickstarter

In 2014 introduceerde Lumu een lichtmeter die je op een iPhone aan kon sluiten. Lumu gebruikt nu crowdfunding op Kickstarter om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een verbeterd model met meetfuncties voor licht, flitslicht en kleurtemperatuur.

Lees meer...


Adobe Photoshop custom toolbars en artboards nog deze maand beschikbaar

Mensen met een Creative Cloud account kunnen dit jaar nog een interessante update voor Photoshop CC verwachten. Er worden namelijk Photoshop custom toolbars en artboards toegevoegd. Met de custom toolbars kun je zelf bepalen welke icoontjes op de linker kolom wel en niet te zien zijn, evenals de volgorde van de tools.

Lees meer...


Sony A7 verkoop heeft cameratak van het bedrijf gered

In een recent interview met Nikkei heeft Shigeki Ishizuka, baas van Sony, aangegeven dat het even kantje boord was voor de cameratak van het bedrijf. De verkoop van camera's daalde, maar hier kwam ineens verandering in door de enorme Sony A7 verkoop.

Lees meer...


DIGIFOTO Praat mee - Sony versus Canon en Nikon (Poll)

Op het gebied van de digitale fotografie zien we dagelijks heel veel interessante ontwikkelingen. Nieuwe modellen, objectieven, firmware-updates en innovatieve uitvindingen komen voorbij. Maar wat is onze mening hierover? In DIGIFOTO Praat mee zijn we benieuwd naar jouw mening over de laatste ontwikkelingen!

Lees meer...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten