Terugblik - Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (1-2016)

Terugblik - Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (1-2016)

Maarten Jacobi 1913
Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! CES 2016 is in volle gang, met een hoop spannende aankondigingen. Vooral Nikon doet het goed, met de aankondiging van de Nikon D500 en langverwachte D5. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Nikon D500 preview - DX-vlaggenschip met 20,9-megapixelsensor

Naast het nieuwe topmodel, de D5, kondigt Nikon ook binnen de DX-lijn een nieuw vlaggenschip aan. De Nikon D500 is voorzien van een 20,9-megapixel aps-c-sensor en krijgt een aantal trekjes van de D5 mee, zoals het uitgebreide autofocussysteem en een 4K-filmfunctie.

Lees meer...


Nikon D5 preview - topmodel met extreme iso-waarde en 4k-filmfunctie

Tijdens CES 2016 heeft Nikon haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. De Nikon D5 beschikt over een fullframe 20,8-megapixelsensor en een autofocussysteem met 153 scherpstelpunten, waarvan 99 kruissensoren. Opvallend is ook dat de iso-waarde kan worden opgeschroefd tot maar liefst 3,2 miljoen. In deze Nikon D5 preview bespreken we de specificaties.

Lees meer...


Nikon KeyMission 360 sample video's – Op YouTube 360

De eerste drie Nikon KeyMission 360 sample video's zijn nu op YouTube in 360 graden te bekijken. De nieuwe actiecamera van Nikon filmt in 4K met twee objectieven, in 360 graden. Op de beelden zien we onder andere een mountainbiker en een man in een kano.

Lees meer...


Olympus 300mm f/4 IS Pro preview - Lichtgewicht teleobjectief met 6-stops beeldstabilisatie

We zagen hem al een tijdje aankomen, maar Olympus heeft haar nieuwste teleobjectief officieel uit de doeken gedaan. De Olympus M.Zuiko 300mm f/4 IS Pro is een lichtgewicht teleobjectief voor camera's met micro four thirds-sensor. Daarnaast is het glaswerk voorzien van 's werelds krachtigste stabilisatiemotor, aldus de fabrikant.

Lees meer...


PhaseOne XF 100MP samples - Zo groot is 100 megapixel

Hoewel de megapixelrace grotendeels voorbij lijkt, is het toch interessant om van de verschillende megapixelkanonnen even te kijken hoe groot de afbeeldingen nu daadwerkelijk zijn. Tijd voor een grafiek met de verschillende afmetingen en een PhaseOne XF 100MP sample, de huidige megapixelkoning.

Lees meer...


Fujifilm X70 specs bekend - 16 megapixels en 18.5mm f/2.8 objectief

Volgens geruchtensite Digicame zal de Fujifilm X70 over een week officieel worden aangekondigd. In de tussentijd zijn er al heel wat Fujifilm X70 specs gelekt, waaronder ook foto's van de camera.

Lees meer...


Sony HDR-AS50 Action Cam aangekondigd

Op CES 2016 regent het aankondigingen van alle belangrijke camerafabrikanten. Zo ook van Sony, die de Sony HDR-AS50 Action Cam heeft aangekondigd. De camera heeft een 11,1 megapixel CMOS-sensor en mogelijkheden voor een 4K time lapse.

Lees meer...


Spectaculaire beelden van Dubai brand – Time-lapse

De Dubai brand van afgelopen jaarwisseling is niet onopgemerkt gebleven door fotografen. Zo maakte fotograaf Kirill Neiezhmakov een spectaculaire time-lapse van het Address Downtown Dubai hotel, waarbij de vlammen zichtbaar steeds hoger en heftiger worden.

Lees meer...


Specificaties Fujifilm X-Pro2 gelekt - X-Trans III, geen 4K

Nadat Fujirumours eind december 2015 schetsen van de Fujifilm X-Pro2 publiceerde, zijn de specificaties van het nieuwe toestel nu gelekt via digicame. De Fujifilm X-Pro2 beschikt waarschijnlijk over een 24,3-megapixel X-Trans III sensor en snellere autofocus dan zijn voorganger.

Lees meer...

Overig nieuws

Deze week zagen we onder andere ook de Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400 f/4-6.3 ASPH. Preview en publiceerden we een hands on met de Panasonic TZ100.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten