Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Maarten Jacobi 3174
Deze week zagen we weer heel wat belangrijk cameranieuws voorbij komen. Opmerkelijk waren de grote firmware-updates voor Olympus en Sony, maar denk ook aan de nieuwe Samsung-geruchten of het nieuws van persbureau Reuters. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Sony A7S II krijgt firmware-update tegen zwarte gaten

Sony stelt een firmware-update beschikbaar voor de recent verschenen A7S II. De update naar versie 1.10 moet het probleem met 'zwarte gaten' oplossen. Deze verschijnen tijdens het filmen van overbelichte onderwerpen in PAL met 25 beelden per seconde.

Meer info...


Nokia Ozo aangekondigd – Eerste Nokia vr-camera

Nokia heeft de Ozo-camera aangekondigd, een Nokia vr-camera met acht gesynchroniseerde sluiters en acht microfoons, die allemaal tegelijk in 360 graden stereoscopische video en ruimtelijke audio opnemen. Ook is het mogelijk om vrijwel direct na het filmen de opnames terug te kijken.

Meer info...


Preview: Leica M (Typ 262) terug naar de eenvoud

Leica heeft de Leica M (Typ 262)-meetzoekercamera aangekondigd. Het toestel heeft een 24-megapixel-cmos-sensor en ontbeert zowel live view- als videofunctionaliteit. Vanwege het op fotografie toegespitste minimalisme is de nieuwe Leica M te zien als de opvolger van de Leica M-E en het goedkopere, eenvoudigere broertje van de Leica M (Typ 240).
Meer info...


Update - "Samsung stopt cameraverkoop in Europa, Hong Kong en Australië"

Sinds half september gaan er heel wat geruchten rond over de camera-branche van Samsung. Zo zou het bedrijf binnen afzienbare tijd haar camera-productie stopzetten, en zou de Samsung NX500 de laatste Samsung camera zijn. Vandaag werd bekendgemaakt dat het bedrijf met de Samsung NX1-verkoop in Europa, Hong Kong en Australië. Tijd om de geruchten en de reactie van Samsung door te nemen.

Meer info...


Olympus OM-D E-M1 en E-M5 II krijgen flinke firmware-updates

Olympus komt op 25 november 2015 met uitgebreide firmware-updates voor de OM-D E-M1- en E-M5 Mark II-systeemcamera's. De E-M1 krijgt de meeste verbeteringen, waaronder in-camera focus stacking, een volledig stille fotomodus, en geavanceerde filmmogelijkheden, terwijl de E-M5 II onder meer een vlak kleurenprofiel voor filmen krijgt.

Meer info...


Persbureau Reuters accepteert per direct geen raw-bestanden meer

Internationaal persbureau Reuters accepteert vanaf vandaag geen bewerkte raw-files meer. Dit beleid geldt vanaf nu voor alle journalisten wereldwijd die foto's willen aanleveren. De beslissing is genomen om de snelheid van de aanlevering te bevorderen en om een gemanipuleerd beeld te voorkomen.

Meer info...


Adobe Camera Raw 9.3 update beschikbaar

Om de zoveel tijd komt er een nieuwe update uit voor Camera Raw, de software van Adobe waarmee raw-foto's bewerkt kunnen worden. De Camera Raw 9.3 update ondersteunt de nieuwste camera's en objectieven, en is beschikbaar voor Lightroom en Photoshop CC.

Meer info...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten