Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Maarten Jacobi 942
Deze week zagen we weer heel wat belangrijk cameranieuws voorbij komen. Het opmerkelijkste nieuws was misschien wel het gerucht over de stopzetting van Samsung NX1-verkoop, maar denk ook aan het nieuwe Tokina-objectief, het succesvolle Pakpod statief en de mogelijkheid voor Olympus 4K-camera in de nabije toekomst. Hieronder hebben we het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Update - "Samsung stopt verkoop NX1 in Europa, Hong Kong en Australië"

Sinds half september gaan er heel wat geruchten rond over de camera-branche van Samsung. Zo zou het bedrijf binnen afzienbare tijd haar camera-productie stopzetten, en zou de Samsung NX500 de laatste Samsung camera zijn. Vandaag werd bekendgemaakt dat het bedrijf met de Samsung NX1-verkoop in Europa, Hong Kong en Australië. Tijd om de geruchten en de reactie van Samsung door te nemen.

Lees meer...


Preview: Canon XA35 en Canon XA30

Canon heeft twee handheld videocamera's aangekondigd, namelijk de Canon XA35 en de Canon XA30. De twee camera's maken gebruik van de nieuwe HD CMOS Pro-sensor en zijn bedoeld voor het vastleggen van allerlei onderwerpen en situaties, van bruiloften tot documentaires.

Lees meer...


Gelekte foto toont Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX

Tokina lijkt te werken aan een lichtsterke groothoekzoom voor camera's met aps-c-sensoren. Op de franse website Focus Numérique verscheen een gelekte foto van een SD 14-20mm f/2 IF DX-objectief. Het objectief wordt mogelijk tijdens CP+ 2016 aangekondigd.

Lees meer...


Pakpod-statief groot succes op Kickstarter

Het innovatieve Pakpod-statief heeft 123.937 dollar opgehaald op de crowdfunding-website Kickstarter, dat is ongeveer vier keer het beoogde bedrag. Het statief biedt een aantal unieke opties voor fotografen in extreme situaties, zo heeft het Pakpod-statief 'haringen' waarmee het zich vast kan slaan in ijs, rotsen en andere oppervlaktes.

Lees meer...


Binnenkort mogelijk een Olympus 4K-camera

In een interview met de Franse website Focus Numérique heeft de baas van Olympus laten weten dat het bedrijf werkt aan een Olympus 4K-camera. Ook ontwikkelt Olympus momenteel een aantal nieuwe lichtsterke prime-objectieven.

Lees meer...


Canon Cashback Winterpromotie – Korting op camera's, printers en objectieven

De Canon Cashback Winterpromotie is sinds 1 november van start gegaan. Voor verschillende camera's, objectieven en printers is er een cashback-actie die tot 180 euro teruggeeft na registratie. Ook is het mogelijk om te kiezen voor Canon-tegoed, waarmee weer andere Canon-producten kunnen worden gekocht.

Lees meer...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten