Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Terugblik: Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week

Maarten Jacobi 1301
Deze week zagen we weer heel wat geruchten, persberichten en nieuws voorbij komen. Om het overzicht te bewaren hebben we de belangrijkste nieuwsartikelen voor je op een rijtje gezet. Zo zagen we deze week onder andere de nieuwe Sony A68 voorbijkomen, hoorden we wat interessante Canon-geruchten en kondigde Lytro een camera aan, gericht op virtual reality.

Mogelijk twee nieuwe Canon EOS M prime-objectieven in 2016

Volgens Canon Rumors brengt Canon mogelijk twee nieuwe prime-objectieven uit voor de EOS M-mount in het eerste kwartaal van 2016. Een van de nieuwe objectieven zou een 35mm STM-objectief zijn met een maximale diafragma van f/1.8.

Lees meer...


Sony A7 II firmware-update maakt 14-bit raw zonder compressie mogelijk

Bezitters van de Sony A7 II kunnen vanaf 18 november een firmware-update uitvoeren, waarna de camera 14-bit raw-bestanden zonder compressie kan produceren. Naast deze mogelijkheid brengt de nieuwe firmware-versie andere veranderingen met zich mee. Zo wordt de autofocus verbeterd en kan er een andere knop worden aangewezen om te starten en stoppen met filmen.

Lees meer...


Canon EOS-1D X II krijgt mogelijk DIGIC 7-processor en Cfast geheugen

Het gerucht gaat dat er in de nieuwe Canon EOS-1D X Mark II maar liefst twee DIGIC 7-processoren komen en dat de camera beschikt over twee Cfast geheugensloten.

Lees meer...


Preview: Sony A68 met 24-megapixelsensor en 4D Focus

Sony heeft de nieuwe Sony A68 aangekondigd, de opvolger van de Sony A58. De nieuwe camera beschikt onder andere over het 4D Focus-systeem voor snelle autofocus op 79 punten en heeft een 24-megapixel aps-c-sensor.

Lees meer...


Nikon-patent voedt speculatie aps-c-systeemcamera

De Japanse website Egami, dat bericht over camerapatenten, heeft op de site van het Japanse patentenburau een nieuw objectiefpatent van Nikon ontdekt. Het betreft een 18-55mm-objectief voor een systeemcamera met aps-c-sensor.

Lees meer...


Lytro ontwikkelt Immerge-vr-systeem

Lichtveldcamerapionier Lytro heeft een professioneel vr-videosysteem met de naam Immerge aangekondigd. Het systeem maakt het mogelijk om de kijkpositie en -richting na opname in realtime te wijzigen. Met Immerge moeten opgenomen beeldmateriaal en geanimeerde beelden naadloos in elkaar overlopen.

Lees meer...


Overzicht: Cashbacks, kortingen, acties en promoties

Ben je op zoek naar een nieuwe camera of objectief, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Profiteer van de diverse cashbackacties en ontvang geld retour na aankoop van een camera of objectief. Op deze pagina houden we alle lopende cashbacks, acties en promoties bij.

Lees meer...

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten