Technical Farm lens flare adapter prototype getoond – handmatige flaring

Technical Farm lens flare adapter prototype getoond – handmatige flaring

Maarten Jacobi 1482
Het bedrijf Technical Farm heeft een lens flare adapter gemaakt, die handmatige flaring toestaat in een objectief. Door een toegevoegd doorzichtig stuk plastic komt er extra licht door het objectief op de sensor terecht.

Met de Technical Farm lens flare adapter kunnen fotografen zelf handmatig flare toevoegen. Je kunt er zelfs lichtjes in schuiven voor een extra groot effect, in verschillende kleuren.

Ook kan er met de hand worden afgedicht om het effect tegen te gaan. In moderne objectieven is flaring vaak nauwelijks aanwezig, door een speciale coating die wordt aangebracht op het objectief.

Technical Farm lens flare in de praktijk

De vraag is hoe praktisch de adapter zal zijn; het kan natuurlijk mooie shots opleveren bij een bruiloft of bij een zonsondergang, hoewel flaring ook makkelijk achteraf digitaal kan worden toegevoegd, waarbij je meer controle houdt over de foto's. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website van het Japanse Technical Farm. Het objectief zal beschikbaar zijn voor PL-, E-, EF- naar E- en EF- naar EF-vattingen.

Bekijk ook onderstaande video voor een korte demonstratie van het prototype tijdens de Japanse elektronicabeurs Interbee:


(via Newsshooter)

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten