Volgens Canonwatch kunnen we tijdens de Photokina een Canon-dslr verwachten met een sensor groter dan fullframe. Volgens Canonrumors krijgen we binnen niet al te lange tijd een Canon te zien met veel megapixels, ergens rond de 35 of meer. Combineren we die twee geruchten, dan lijkt de optelsom een middenformaatcamera op te leveren, in de categorie Leica S2 en Pentax 645D.

Leica en Pentas
Gaat Canon de concurrentie aan met de Leica S2, Pentax 645D en hun vermeende opvolgers?

EF-vatting

Canonwatch meldt verder dat de camera waarschijnlijk een EF-vatting krijgt, maar de camera waarschijnlijk geen EOS zal heten. Als de sensor echt een stukje groter is dan de huidige 36x24mm, dan kom je serieus in de problemen met je spiegel. Tussen de EF-vatting en de sensor zit slechts 44mm, de kleinste afstand van alle huidige fullframe-camera's.

Daarnaast is het maar de vraag van hoeveel EF-objectieven de beeldcirkel groot genoeg zal zijn om een grotere sensor te kunnen bedekken. Wellicht kiest Canon voor een nieuwe elektronische vatting, die wel EF wordt genoemd, maar net als bij de EOS M (EF-M) een toevoeging aan de naam krijgt.

Spiegelloos

Een andere optie zou een spiegelloze camera kunnen zijn die gebruik maakt van de huidige EF-vatting, waarbij nieuwe objectieven met een grotere beeldcirkel ook op de dslr's van Canon gebruikt kunnen worden.

Hartblei HCam
Het Duitse Hartblei maakt een middenformaatcamera met EF-vatting. Die werkt alleen als je TS-objectieven gebruikt, deze hebben een grotere beeldcirkel.

Photokina

Heel concreet lijken beide geruchten tot op heden niet, we hebben nog geen hard bewijs voor de komst van een dergelijke camera gezien. Beide sites melden wel dat de camera betrekkelijk snel of al rond de Photokina gepresenteerd gaat worden, we zullen dus niet al te lang in spanning worden gehouden.