Stabiel filmen met nieuwe Rollei eGimbal stabilisatoren

Stabiel filmen met nieuwe Rollei eGimbal stabilisatoren

Thomas Kouveld 1500
Camerafabrikant Rollei komt met een aantal nieuwe elektronische stabilisatoren. De Rollei eGimbal G4, G4 Plus en G5 zijn bedoeld voor het filmen met actiecamera's en voorkomen schokkerige beelden door de camera altijd waterpas te houden en trillingen te corrigeren. De Rollei eGimbal G5 is daarnaast voorzien van een 720p-scherm, zodat je precies ziet wat je filmt.

De nieuwe Rollei eGimbal stabilisatoren zijn volgens de fabrikant zeer licht en stil. Rollei belooft een 'rustige cameravoering', dankzij de borstelloze stabilisatiemotoren en ingebouwde gyroscoop.

Rollei eGimbal G4 en G4 Plus

De Rollei eGimbal G4 en G4 Plus zijn voorzien van een lange handgreep en kunnen over drie assen ingesteld worden. Je kunt maximaal onder een hoek van 320 graden filmen, waardoor de actiecamera vlak boven de grond kan worden gehouden.

Rollei ontwerpt de eGimbal G4 voor de GoPro Hero (3, 3+ en 4), de Rollei eGimbal G4 Plus is bedoeld voor alle actiecamera's met een hoogte van 33 tot 51 milimeter.

Rollei eGimbal G5

Ook de Rollei eGimbal G5 is speciaal voor GoPro-actiecamera's ontwikkeld. Deze stabilisator is echter voorzien van een 3,5-inchscherm op de achterzijde, waardoor je kunt zien wat je filmt. Het scherm is tot 270 graden te draaien, zodat je vanuit meerdere hoeken kunt zien wat er gebeurt.

De Rollei eGimbal G5 is verder uitgerust met een stabiliseringsalgoritme dat twintigduizend reacties per seconde mogelijk maakt. Tot slot is het apparaat automatisch te kaliberen, waardoor je er meteen mee aan de slag kunt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Rollei eGimbal G4, G4 Plus en G5 zijn verkrijgbaar voor 399,99 euro. Je kunt ze onder andere bestellen via de website van Rollei.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas