Splat Flexible Tripod – Statief voor in de wildernis

Splat Flexible Tripod – Statief voor in de wildernis

Maarten Jacobi 1061
In sommige omstandigheden is een normaal statief onmogelijk te gebruiken. Om toch de camera stil te houden zijn er veel innovatieve oplossingen, waaronder de nieuwe Splat Flexible Tripod.

Als je op reis gaat door de jungle of het bos, is er niet altijd plek om een (reis)statief uit te klappen en op te stellen. Zeker niet als het gaat om een lastig perspectief, zoals in een boom of tussen de rotsen. Eerder zagen we al de Pakpod als statief voor dergelijke stiuaties.

Nu is er ook de buigbare Splat Flexible Tripod. Het statief is gemaakt van siliconen en staaldraad, wat het zo flexibel maakt. Hierdoor is het mogelijk om het statief aan een tak te bevestigen, of een boomstam.

Splat Flexible Tripod bedoeld voor de natuur

Ook is het mogelijk om te poten 'als normaal' neer te zetten, waarmee je weer een standaard statief creëert, hoewel de poten niet lang zijn. Het is dan ook echt bedoeld voor extreme situaties in de natuur, waarbij het een licht gewicht heeft om mee te nemen (slechts 111 gram).  De Flexible Tripod kan tot anderhalve kilo dragen. Goed om te vermelden is dat het statief niet erg duur is, voor zo'n 25 dollar is de Splat Flexible Tripod te koop.

Kijk op MyMiggo.com voor meer informatie over de verschillende Splat Flexible Tripods.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten