Specificaties Fujifilm X-Pro2 gelekt - X-Trans III, geen 4K

Specificaties Fujifilm X-Pro2 gelekt - X-Trans III, geen 4K

Thomas Kouveld 1932
Nadat Fujirumours eind december 2015 schetsen van de Fujifilm X-Pro2 publiceerde, zijn de specificaties van het nieuwe toestel nu gelekt via digicame. De Fujifilm X-Pro2 beschikt waarschijnlijk over een 24,3-megapixel X-Trans III sensor en snellere autofocus dan zijn voorganger.

De Japanse geruchtensite Digicame heeft een lijst van de technische specificaties van Fujifilm X-Pro2 gepubliceerd.

Fujifilm X-Trans III-sensor

Volgens de gelekte gegevens beschikt de Fujifilm X-Pro2 over een nieuwe 24-,3 megapixel X-Trans III CMOS-sensor,  X Processor Pro-beeldprocessor en een snel hybride autofocussysteem met 273 scherpstelpunten. Het iso-bereik loopt van 200 tot 12.800.

Net als zijn voorganger beschikt de Fujifilm X-Pro2 over een hybride zoeker, die beschikt over focus assist-mogelijkheden. De maximale sluitersnelheid van de mechanische sluiter is 1/8000 seconde, de elektronische sluiter rekt dit op tot 1/32000e van een seconde.

Behuizing

Volgens de gegevens beschikt de Fujifilm X-Pro2 daarnaast over een magnesium behuizing die is afgedicht tegen stof en vocht. Het lcd-scherm op de achterkant heeft 1,62 miljoen beeldpunten en de camera heeft twee sleuven voor (UHS II) sd-geheugenkaarten.

Fujifilm X-Pro 2 krijgt geen 4K

Eerder in 2015 deed het gerucht de ronde dat de Fujifilm X-Pro2 over een 4K-filmfunctie zou beschikken, maar dit werd later tegengesproken. Ook zien we deze functie niet terug in de gelekte gegevens. De nieuwe camera kan in full hd filmen met 60 beelden per seconde.

Fujifilm X-Pro2 schetsen en foto's

Eind december publiceerde FujiRumours een aantal schetsen van de aankomende Fujifilm X-Pro2. Later verschenen de eerste productfotos.

Fujifilm X-Pro2

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas