Sony toont spectaculaire beelden van Vatnajokull ijsgrotten

Sony toont spectaculaire beelden van Vatnajokull ijsgrotten

Maarten Jacobi 1259
Sony heeft met een aantal van haar camera's, waaronder de A7R II, RX10 II en RX100 IV, spectaculaire beelden kunnen produceren van de Vatnajokull ijsgrotten in Ijsland. De foto's, gemaakt door fotograaf Mikael Buck, laten vooral de goede prestaties zien van de Sony camera's bij weinig licht. Met de sterke Exmor RS CMOS-sensor en het fullframe-formaat op de A7R II was er geen kunstmatig licht nodig om de foto's te produceren.

De ijsgrotten van Vatnajokull verschuiven veel en bieden unieke openingen en ruimtes, die snel weer verdwijnen. Fotograaf Mikael Buck ging de ijsgrotten in, onder leiding van lokale gidsen,  waarbij hij fotografeerde met verschillende Sony camera's.

Stuk voor stuk laten de foto's indrukwekkende omgevingen zien, met blauwe muren en ijspegels. De marmerachtige textuur, de curven van de pegels en de unieke vormen doen het goed op de foto. Het is vooral indrukwekkend als je bedenkt dat er geen kunstmatige belichting is gebruikt bij het maken van de foto's.


Foto © Mikael Buck

Sony sensor voor low-light fotografie

Yann Salmon Legagneur, hoofd Product Marketing en Digital Imaging bij Sony Europa, voegt hieraan toe dat deze foto's tot voor kort nog niet eens mogelijk waren zonder een uitgebreide kit, extra verlichting en andere accessoires.

Het zijn de sensoren van de camera's die het mogelijk maken, omdat ze zich uitstekend lenen voor low-light fotografie. Ook wij waren enthousiast over de Sony A7R II, lees er alles over in onze Sony A7R II review.Foto © Mikael Buck

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten