Door de sluiting verliezen 840 medewerkers direct hun baan. Dat aantal wordt tot aan maart 2013 opgeschroefd tot tweeduizend, Sony stuurt in de tussentijd oudere werknemers met vervroegd pensioen.

De fabriek produceerde voornamelijk objectieven voor dslr's en smartphones. De productie van dat glaswerk verplaatst nu naar vestigingen in Kohida en Kisarazu.

One Sony

De reorganisatie is onderdeel van het wereldwijde herstructureringsplan met de titel 'One Sony', waarmee de fabrikant allerlei bedrijfsonderdelen samenvoegt, kosten verlaagt en efficiëntie wil verhogen. De reorganisatie gaat wereldwijd tienduizend medewerkers de kop kosten en moet in maart 2013 zijn afgerond. In Zweden en het Verenigd Koninkrijk sloten al eerder dit jaar fabrieken. 

Vorig jaar ging het niet best met de fabrikant, ondanks dat de cameratak van Sony goed loopt, heeft het bedrijf in andere segmenten, zoals tv, met flinke verliezen te kampen. Dat betekende vorig jaar een verlies van 450 miljard yen, omgerekend zo'n 4,4 miljard euro en het vierde verliesgevende jaar op rij.