Sony Sky HDR app gelanceerd – HDR in Sony camera's

Sony Sky HDR app gelanceerd – HDR in Sony camera's

Maarten Jacobi 2099
App-ontwikkelaar PlayMemories heeft de nieuwe Sky HDR app gelanceerd, waarmee het mogelijk is om in verschillende Sony camera's de hemel apart te belichten ten opzichte van het landschap.

De Sky HDR app introduceert een nieuwe functie in verschillende Sony camera's, waaronder de Sony A7-camera's. De app maakt het makkelijker met fel tegenlicht te fotograferen.

Door twee verschillende belichtingen toe passen op de foto in twee geselecteerde delen, is het mogelijk om het felle zonlicht in de lucht tegen te gaan, terwijl de ondergrond goed belicht blijft. In de onderstaande video zie je hoe het programma op de camera werkt:

Sky HDR app presets

De Sony Sky HDR app heeft meerdere presets, voor bijvoorbeeld een zonsondergang of fel tegenlicht in het algemeen. Ook het geselecteerde deel voor een tweede belichting kan vrij secuur worden aangepast en bewerkt.

Om het beste resultaat te behalen, is het wel belangrijk om de camera op een statief te plaatsen. De Sky HDR App is voor 9,99 euro te downloaden en te installeren op de volgende Sony camera's: NEX-5R, NEX-6, NEX-5T, ILCE-7, ILCE-7R IL,CE-6000, DSC-RX100M3, ILCE-7S IL, CE-5100, ILCE-7M2, DSC-RX100M4, DSC-RX10M2, ILCE-7RM2, ILCE-7SM2, DSC-RX1RM2.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten