Rondom de Photokina kunnen we veel nieuws van Sony verwachten. De fabrikant zal vermoedelijk de NEX-5R en NEX-6 en een aantal nieuwe objectieven met E-mount introduceren. Sony heeft een solide line-up aan compacte systeemcamera's, maar het objectievenaanbod is nog wat beperkt. Daar moet nu verandering in komen.

Twee pancake-zooms en 35mm f/1.8

Eerder werd al bekend dat Sony drie objectieven zal introduceren. Het gaat om een 16-50mm en een 11-18mm f/4 groothoek, beiden met pancake-ontwerp. Het derde objectief is een lichtsterke prime, volgens Sonyalpharumors is het nu zo goed als zeker dat het om een 35mm f/1.8 gaat.

De Sony 35mm f/1.8 voor NEX-camera's zou ongeveer net zo groot worden als de Sigma 30mm f/2.8 EX DN. Dat objectief levert uitstekende prestaties op de NEX-camera's (zie onze review in DIGIFOTO Pro 2.2012),  Sony zal met een hoogwaardig ontwerp moeten komen om de Sigma bij te kunnen benen. Sony's standaardlens heeft met diafragmaopening van f/1.8 wel een voordeel op gebied van lichtsterkte.

Sigma 30mm F2.8 EX DN
Sony's 35mm f/1.8 zal vermoedelijk ongeveer net zo groot zijn als Sigma's 30mm f/2.8 EX DN. Of de optische prestaties ook op hetzelfde niveau liggen is nog even afwachten.