Sony HDR-AS50 Action Cam aangekondigd

Sony HDR-AS50 Action Cam aangekondigd

Maarten Jacobi 1273
Op CES 2016 regent het aankondigingen van alle belangrijke camerafabrikanten. Zo ook van Sony, die de Sony HDR-AS50 Action Cam heeft aangekondigd. De camera heeft een 11,1 megapixel CMOS-sensor en mogelijkheden voor een 4K time lapse.

Aangezien CES 2016 in volle gang is, zien we veel aankondigingen voorbijkomen op cameragebied. De Sony HDR-AS50 Action Cam is de nieuwste actiecamera van Sony die veelbelovende kenmerken heeft. Zo heeft de camera 11,1 megapixels, een CMOS-sensor en maakt hij gebruik van een Zeiss Tessar-objectief.

Verder heeft biedt de camera 3x zoom en instelmogelijkheden voor twee kijkhoeken vanuit de lens van de camera. De meegeleverde onderwaterbehuizing kan tot zestig meten onder water.

Sony HDR-AS50 video

De filmfunctie biedt een XAVC S codec met 50Mbps bitrate. Op 1080p kan er tot 120/100p frames per seconde voor slowmotion worden opgenomen. Ook is er een ingebouwde mogelijkheid voor het maken van 4K time lapses met de Action Cam Movie Creator.

Via de PlayMemories Mobile App kun je via de smartphone verbinding maken met de nieuwe actiecamera. Hiermee kun je vervolgens de camera mee bedienen.

Sony heeft naar eigen zeggen goed geluisterd naar de feedback van sporters en gebruikers. Zo zijn er verbeterde pieptonen en meerdere lampjes geplaatst. Hierdoor is de REC-status herkenbaarder, ook in moeilijke situaties.

Prijs en beschikbaarheid

Sony’s nieuwe HDR-AS50 Action Cam heeft een adviesprijs van 220 euro en is verkrijgbaar in de lente van 2016.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten