Sony A99: Ruisprestaties (jpg en raw)

Julian Huijbregts 9991
We hebben het testexemplaar van de A99 overhandigd gekregen. Uiteraard zijn we net als jij benieuwd naar de ruisprestaties van de nieuwe 24-megapixelsensor. Daarom hebben we snel een iso-test uitgevoerd en presenteren we je hier de resultaten.

Na de uitgebreide persaankondiging van vanochtend en een twee uur durende productworkshop waarin we te horen kregen over de ins en outs van de nieuwe camera's zijn nu de testexemplaren overhandigd. We hebben de hand kunnen leggen op een Sony A99. Het gaat om een preproductiemodel met firmareversie 0.92. Mogelijk zijn de resultaten dus nog niet definitief.

Sony A99

Ruisprestaties

De raw-bestanden van de Sony A99 kunnen we nog niet uitlezen, daarom hebben we ook in jpg geschoten. Die resultaten laten we je hier zien. Alle vormen van ruisreductie hebben we uitgeschakeld en de foto's zijn geschoten met een neutraal profiel met verscherping op -3.

Sony A99 ISO
Geïmproviseerde testopstelling in de hotelkamer.

In onderstaande slideshow zie je 100% crops van het hele iso-bereik van 50 tot 25.600.

Praktijktest

Ondertussen hebben we onze spullen ingepakt, zo meteen pakken we de boot en gaan we Walvissen spotten. Tijdens deze excursie zullen we zowel de foto- als filmfunctie van de A99 uitgebreid aan de tand voelen. 's Avonds laten we je daar de resultaten van zien.

Sony A99
Een warme jas, handschoenen en natuurlijk de A99 liggen klaar voor de praktijktest.

afbeelding van MVesseur

Hartelijk dank voor een eerste indruk. De ruisprestaties zien er niet spectaculair uit, maar dat is zonder directe vergelijking met een andere camera ook moeilijk in te schatten. ISO 1600 lijkt bruikbaar, maar ten eerste kan de A57 dat ook en ten tweede is er toch een aanmerkelijk verschil te zien t.o.v. ISO 800. De 99 moet toch echt een betere beeldkwaliteit opleveren dan de A900, anders heeft het allemaal weinig zin. Ik ben benieuwd naar uitvoerigere berichtgeving.

afbeelding van Genaro Diaz , fotografo

Good morning ...
I'm a professional photographer in Coruna, Spain, Europe.
I am using for my work the Sony A700 and I need a new camera.
Thank you for your testing.
I hope that the sea is calm and can photograph the whales.
Your comments on how the camera behaves in approach and noise help me much.
Greetings and thanks.
( http://fineartamerica.com/profiles/genaro-diaz-melendrez.html?tab=artwor... )