Sony A7 verkoop heeft het bedrijf gered

Sony A7 verkoop heeft cameratak van het bedrijf gered

Maarten Jacobi 1972
In een recent interview met Nikkei heeft Shigeki Ishizuka, baas van Sony, aangegeven dat het even kantje boord was voor de cameratak van het bedrijf. De verkoop van camera's daalde, maar hier kwam ineens verandering in door de enorme Sony A7 verkoop.

De fantastische Sony A7 verkoop heeft het bedrijf een enorme boost gegeven. Het heeft ervoor gezorgd dat Sony's huidige marktaandeel in camera's met verwisselbare objectieven momenteel op dertien procent staat. Zie de grafiek hieronder:

Sony heeft kunnen profiteren van een groeiende vraag naar systeemcamera's , die naar alle verwachtingen nog steeds enorm zal toenemen de komende jaren (er wordt gesproken over een toename van 150% in Duitsland  en 80% in de VS (in 2015)).

Sony A7 verkoop essentieel voor Sony

Vooral door de goede fullframe sensor in de A7-serie doet Sony het goed bij de (semi-)professionele fotograaf. Hier voegt Ishizuka aan toe dat het essentieel is voor Sony om de markt van de gevorderde amateur en professional te veroveren, om ├╝berhaubt in de camerabusiness te kunnen groeien. Systeemcamera's vormen hier een belangrijk onderdeel van.

Door de goede verkoopcijfers is het mogelijk dat Sony zich in de toekomst meer dan ooit zal richten op de compacte systeemcamera met fullframe sensor. Ook wij waren erg te spreken over de Sony A7-serie. Lees bijvoorbeeld onze review van de Sony A7R II.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten