Sony A7 II firmware-update maakt 14-bit raw zonder compressie mogelijk

Sony A7 II firmware-update maakt 14-bit raw zonder compressie mogelijk

Maarten Jacobi 1596
Bezitters van de Sony A7 II kunnen vanaf 18 november een firmware-update uitvoeren, waarna de camera 14-bit raw-bestanden zonder compressie kan produceren. Naast deze mogelijkheid brengt de nieuwe firmware-versie andere veranderingen met zich mee. Zo wordt de autofocus verbeterd en kan er een andere knop worden aangewezen om te starten en stoppen met filmen.

Eerder zagen we de nieuwe mogelijkheid voor 14-bit raw-bestanden zonder compressie al verschijnen voor de Sony A7R II en de A7s II. Na 18 november beschikt ook de Sony A7 II over deze mogelijkheid.

De Amerikaanse fotowinkel B&H Photo Video bracht de informatie naar buiten, maar het berict is inmiddels offline gehaald. Bij SonyAlphaRumors is de aankondiging nog te lezen. Blijkbaar was B&H iets te vroeg met het naar buiten brengen van de informatie.

Autofocussysteem met 117 punten

Daarnaast wordt ook het autofocussysteem aangepakt. De camera heeft met de nieuwe firmware-versie de mogelijkheid om de 117 fasedetectie-punten op de sensor te gebruiken in combinatie met objectieven met een andere lensvatting, zoals die met een Sony A-lensvatting.

Tot slot voegt de update op 18 november de optie toe om het starten en stoppen van filmen aan een bepaalde knop toe te kennen. Voor meer informatie over de Sony A7-camera's kun je terecht op de officiƫle website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Davidov34

Heel fijn deze update!