Sony A33, A55, NEX-3 en NEX-5 krijgen Picture Effects

Julian 1540
Sony brengt op 20 juni een firmware-update uit voor de NEX-3, NEX-5 en de SLT-A33 en SLT-A55. De update brengt de Picture Effect-modus uit de nieuwe A35 en NEX-C3 naar de bestaande camera's en belooft betere bediening.

Sony geeft op 20 juni een firmware-update vrij die de Picture Effect-modus uit de nieuwe A35 en NEX-C3 toevoegt aan de bestaande SLT en NEX-camera's. De effecten kunnen toegepast worden op foto's en video's en bestaan uit: Toy Camera, High Contrast Monochrome, High-Key, Partial Color (rood, groen, blauw of geel), Retro, Pop Color en Posterization (zwart-wit of kleur). De effecten kun je 'live' previewen op het lcd.

Betere bediening voor A33 en A55

Naast de creatieve mogelijkheden belooft Sony de bediening van de A33 en A55 verder te verbeteren met behulp van aangepaste menu's en kun je de D-Range knop zelf van een functie naar keuze voorzien.

'Peaking-function' voor NEX-3 en NEX-5

Firmwareversie 04 voor de NEX-3 en NEX-5 voegt naast de Picture Effects ook een Peaking-functie toe aan de compacte systeemcamera's, die het makkelijker maakt om handmatig scherp te stellen. 

Downloaden

Geregistreerde gebruikers kunnen firmwareversie 2.00 voor de A33 en A55 en firmwareversie 04 voor de NEX-3 en NEX-5 vanaf 20 juni downloaden via de Sony-support-website.