Na vijfenhalf jaar is het doek dan eindelijk gevallen voor de huidige DP-serie van Sigma. Deze camera's waren populair vanwege hun goede objectieven en prachtige kleurweergave, maar liepen achter wat betreft resolutie. Ondanks dat Sigma de sensor een 14-megapixelsensor noemt, levert de Foveon-sensor met drie lagen van 4,7 megapixels foto's op die niet meer pixels hebben dan elke afzonderlijke laag.

Sigma DP

Foveon X3-sensor

Toen de SD1 uitkwamen, spraken veel mensen openlijk hun hoop uit, dat deze 3 x 15-megapixelsensor zijn weg zou vinden naar een DP-camera. Nu zijn daar de Sigma DP1 Merrill en de DP2 Merrill en wordt die wens vervuld. Omdat de Foveon-sensor uit de SD1 net iets groter is dan die uit de oude DP-camera's, moesten ook de twee objectieven herzien worden.

Sigma DP

Nieuwe objectieven

De DP1 Merrill beschikt over een 19mm f/2.8-objectief, vergelijkbaar met 28mm op kleinbeeldformaat. De DP2 Merrill krijgt een 30mm f/2.8, het kleinbeeld-equivalent van 45mm. Niet langer schuiven de objectieven uit, wat een iets dikkere camera als gevolg heeft. Wel is er plaats gevonden voor een focusring, wat het scherpstellen vergemakkelijkt.

Sigma DPGrondig aangepakt

Naast de objectieven heeft Sigma ook de rest van de toestellen grondig aangepakt, zo beschikt het scherm nu over 920.000 beeldpunten en is de bediening aangepast. Snelheid was niet het sterkste punt van de oude DP-camera's, daarin belooft Sigma beterschap. Wat de toestellen gaan kosten en wanneer ze op de markt verschijnen, is nog niet bekend.