Sidekick: 600 lumen voor GoPro Hero

Thomas Kouveld 1197
Het Californische bedrijf Light & Motion introduceert op Kickstarter de Sidekick, naar eigen zeggen de kleinste led-lamp voor de GoPro Hero. De Sidekick produceert 600 lumen aan licht en wordt aan de behuizing van de GoPro bevestigd.

De Sidekick heeft een rechthoekige behuizing van aluminum en komt in twee smaken. Beide hebben een schijnwerper van 600 lumen, de Sidekick Duo heeft daarnaast ook een spot van 400 lumen. De schijnwerper is bedoeld voor gebruik tijdens het filmen; de spot is bedoeld om mee te navigeren.

Om ook onder water te kunnen werken is de Sidekick waterdicht. De aluminium behuizing kan tot 60 meter onder water en is dan ook niet te openen, dat zou de waterdichtheid in gevaar brengen. Opladen gebeurt via een kabel die wordt aangesloten op twee externe contactpunten.

Op Kickstarter heeft Light & Motion de benodigde donaties van 50.000 dollar al bij elkaar. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 104.000 dollar. De fabrikant start in februari met de productie van de Sidekicks. Vanaf juni worden de apparaten verscheept.

Je kunt het project steunen tot en met 14 februari. Voor 119 dollar, inclusief verzendkosten, ontvang je de versie met alleen de schijnwerper wanneer deze beschikbaar is. De Sidekick Duo kost 154 dollar. Er zijn ook duurdere varianten beschikbaar, deze komen met een beweegbare arm voor meer flexibiliteit.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas