Seagate Backup Plus Ultra Slim aangekondigd – Compacte 2TB externe HDD

Seagate Backup Plus Ultra Slim aangekondigd – Compacte 2TB externe HDD

Maarten Jacobi 1241
Seagate kondigt de Seagate Backup Plus Ultra Slim aan, een compacte harde schijf met een capaciteit van 2TB. De harde schijf is gemaakt van aluminium en is bedoeld om een volledige mediabibliotheek mee te nemen. Ook heeft het bedrijf de Lacie Porsche Design en de LaCie Chromé aangekondigd.

CES 2016 is begonnen, en daarmee ook alle belangrijke nieuwe aankondigingen van productontwikkelaars, waaronder Seagate. Het bedrijf kondigt drie nieuwe producten aan, waarvan de Backup Plus Ultra Slim er een is.

Seagate Backup Plus Ultra Slim

De harde schijf is slechts 9,6mm dik en is daarmee naar eigen zeggen de dunste 2TB mobiele harde schijf ter wereld, zelfs vijftig procent dunner dan de concurrentie. De harde schijf is van aluminium gemaakt en is verkrijgbaar in een gouden of platinum afwerking.

Bij aankoop van de harde schijf krijg je ook een OneDrive account met 200 GB gratis cloudopslag, waardoor je eenvoudig je bestanden en foto's kunt veiligstellen in de cloud.

Lacie Porsche Design – USB-C schijf

LaCie, premium brand van Seagate, heeft ook twee nieuwe modellen, waaronder de LaCie Porsche Design, die werkt met de nieuwe usb-c technologie. De schijf heeft een aluminium behuizing en een gezandstraalde afwerking die krasbestendig is. Via de usb 3.1 aansluiting is het mogelijk de laptop op te laden met de desktop Porsch Design usb-c-aansluiting.

Bij de LaCia Porsche Design harde schijf geldt een garantie van twee jaar inclusief technische hulp en wereldwijde dekking voor reparatie of vervanging. Het model is beschikbaar in de varianten 1TB, 2TB en 4TB opslag. De grotere desktop variant heeft een capaciteit van 4TB, 5TB of 8TB.

LaCie Chromé – snelheid

Dit is de snelste schijf uit het assortiment, met twee interne SSD-schijven is er via usb 3.1 een schrijfsnelheid van maximaal 940MB per seconde te behalen. Dit is naar eigen zeggen de snelste USB-opslag op de markt.

De schijf is ontworpen door Neil Poulton als eerbetoon aan Constantin Brâncusi, één van de meest  invloedrijke beeldhouwers uit de twintigste eeuw. Er zit twee jaar garantie op de Chromé, en de schijf heeft een capaciteit van 1TB.

Prijzen en beschikbaarheid

De Backup Plus Ultra Slim is verkrijgbaar in het eerste kwartaal van 2016 voor 79 euro. De LaCie Chromé is ook verkrijgbaar begin dit jaar. LaCie Porsche design schijven zijn verkrijgbaar vanaf volgend kwartaal. Beide modellen zijn te koop via de LaCie Online winkel, Apple premium en authorized resellers.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten