Samyang XEEN 14mm T3.1 en 35mm T1.5 vullen serie aan

Samyang XEEN 14mm T3.1 en 35mm T1.5 vullen serie aan

Thomas Kouveld 1317
Importeur Transcontinenta introduceert de Samyang XEEN 14mm T3.1en 35mm T1.5. De nieuwe Cine-objectieven maken de hoogwaardige XEEN-serie, die al een 24mm-, 50mm-, en 85mm-objectief bevatte, af.

Net als de andere XEEN-objectieven, zijn de XEEN 14mm T3.1 en 35mm T1.5 gericht op het maken van hoogstaande 4K-opnames. Samyang belooft uitstekende beeldkwaliteit met een hoog oplossend vermogen en filmische kwaliteit.

Samyang XEEN 14mm T3.1 en 35mm T1.5

Beide objectieven beschikken over een volledig metalen behuizing, traploos diafragma en XEEN X-coating om flare en ghosting tegen te gaan. Vanwege de uniforme lengte en diameter van de objectievenserie kunnen ook de nieuwe objectieven zonder moeite in een matte box gebruikt worden. Dankzij de flinke scherpstel- en diafragmaringen met lange slag kun je de objectieven zeer nauwkeurig bedienen.

De Samyang XEEN 14mm T3.1 is het enige objectief in de serie met 'maar' negen diafragmalamellen. Alle andere objectieven hebben elf lamellen voor zachte bokeh.

Samyang XEEN

Laatste Samyang XEEN-objectief?

Op de speciaal ingerichte XEEN-website zien we dat Samyang nog één objectief in de planning heeft staan voor de serie compleet is. Om welke brandpuntsafstand het gaat is nog een verrassing, maar we zien wel dat het objectief tussen de 14mm en 24mm zal passen. Wij gokken op een 20mm-objectief.

Samyang XEEN

Prijs en beschikbaarheid

De XEEN 14mm T3.1 en 35mm T1.5 zullen vanaf begin maart 2016 verkrijgbaar zijn bij speciale XEEN-dealers voor een adviesprijs van 1999 euro. Deze prijs geldt overigens voor alle objectieven in de XEEN-serie. Na aankoop kun je je garantieperiode kosteloos verlengen van twee naar vijf jaar door het objectief te registreren bij importeur Transcontinenta. De objectieven zijn verkrijgbaar met EF-, E-, PL-, F-, of micro four thirds-vatting

In diezelfde maand zullen er ook ombouw kits verschijnen, waarmee je de lensvatting van de objectieven naar wens kunt aanpassen. Deze kits hebben een adviesprijs van 229 euro.

 

 

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas