De Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC is geschikt voor fullframe-camera's en beschikt over 12mm shift en 8,5 graden tilt-functionaliteit. De shift-functie kan 90 graden gekanteld worden ten opzichte van de lensvatting en daarnaast is de tilt-functie te 90 graden te kantelen ten opzichte van de shift-functie.

Samyang 24mm TS

Optisch ontwerp

Het objectief bestaat uit zestien lenselementen in elf groepen, bevat twee asferische lenzen en twee ED-elementen. Dat moet scherpe beelden opleveren, ook bij maximale verschuiving.  Elk optisch onderdeel is voorzien van een anti-reflectieve UMC-coating, die voor hoog contrast moet zorgen.

Samyang gaat de 24mm f/3.5 uitbrengen met Canon EF-, Nikon F-, Pentax K- en Sony Alpha-vatting. De fabrikant zegt dat dit haar meest geavanceerde objectief tot nu toe is en wil de concurrentie aangaan met de Tilt-Shift-objectieven van Canon en Nikon.

Prijs?

Wat de Samyang T-S 24mm f/3.5 gaat kosten is nog niet bekend. De fabrikant zal vanaf 18 september het objectief tonen op haar stand op de Photokina-fotobeurs in keulen.

Samyang 24mm TS