Op haar Facebook-pagina plaatste de fabrikant een foto van het nieuwe objectief speciaal voor filmers. Qua optiek zal de 24mm T1.5 VDSLR zeer waarschijnlijk exact gelijk zijn aan de 24mm 1:1.4 ED AS UMC die sinds kort verkrijgbaar is. Het verschil in naamgeving over de maximale lensopening wordt veroorzaakt door de meetmethode. De f-waarde wordt bepaald met een wiskundige formule, de T-waarde is een daadwerkelijk gemeten waarde.

Samyang 24mm

Tandjes

Om het objectief geschikt te maken voor followfocus-systemen is de scherpstelring voorzien van tandjes in plaats van zacht rubber. Ook de diafragma-ring is voorzien van dergelijke tanden zodat ook deze met een followfocus te bedienen is. Verder is ook het 'klikje' uit deze ring gehaald, zodat de lensopening traploos kan worden veranderd. Een prijs heeft de Samyang 24mm T1.5 VDSLR nog niet, de gewone 24mm heeft een adviesprijs van 659 euro.

Fisheye

Behalve de aangepaste 24mm, komt er ook een nieuwe aangepaste versie van de 8mm fisheye. Deze heeft een afneembare zonnekap, zodat het objectief als een circulaire fisheye op een fullframecamera gebruikt kan worden. Dit objectief zal waarschijnlijk eind juli de huidige 8mm fisheye vervangen.

Samyang Fisheye