Samsung PRO Plus 128GB microSD aangekondigd – Voor 4K, drones en meer

Samsung PRO Plus 128GB microSD aangekondigd – Voor 4K, drones en meer

Maarten Jacobi 1412
Samsung heeft de PRO Plus 128gb microSD aangekondigd. Het sd-geheugenkaartje is de opvolger van de eerder verschenen Pro Plus 32gb en 64gb, en is bedoeld voor 4K video, drones, smartphones en action camera's.

Volgens Un-Soo Kim, vicevoorzitter van de Branded Product Marketing, Memory Business bij Samsung, is er een groeiende vraag naar steeds snellere kaartjes voor de nieuwste technologische snufjes, zoals drones en 4K-video. Met de Samsung PRO Plus 128GB microSD wil het bedrijf de high-end gebruikers bedienen.

Samsung heeft de PRO Plus 128gb microSD

Het nieuwe geheugenkaartje bereikt indrukwekkende schrijfsnelheden, tot 90MB per seconde. Opgeslagen bestanden kunnen met een snelheid van 95MB per seconde worden gelezen.

Om die snelheden te bereiken beschikt het kaartje over MLC NAND flashgeheugen en UHS-I Speed Class 3 (U3) van Speed Class 10. Tot slot is het kaartje ook nog goed beschermd tegen water, extreme temperaturen en magneten.

Prijzen en beschikaarheid

De Samsung PRO Plus 128GB microSD zal binnenkort beschikbaar zijn in vijftig landen, waaronder Nederland. Een prijs en precieze releasedatum zijn nog onbekend. Geïnteresseerd in sd-geheugenkaartjes? Lees meer over welk geheugenkaartje je nodig hebt. Lees er ook over in onze kerstcadeauspecial.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van mediafotograaf

hoop dat er ook een komt voor camera,s