Sacha de Boer fotografeert de Inuit

Sacha de Boer fotografeert de Inuit

Thomas Kouveld 1953
Sacha de Boer heeft een nieuwe video gepubliceerd, waarin ze laat zien hoe ze de Inuit op de Noordpool fotografeert. Ze maakt niet alleen nieuwe vrienden, maar legt ook mensen vast die ze acht jaar eerder al had geportretteerd. Daarnaast vertelt ze wat volgens haar het belangrijkste is aan een portret.

Het is de tweede film in het kader van I am Sacha, een samenwerking tussen Sacha de Boer en Nikon. De Boer reist naar de Noordpool en maakt daar een serie van het dorp Gjoa Haven en haar inwoners.

Sacha de Boer over portretfotografie

In de korte film reflecteert Sacha de Boer op portretfotografie. Wanneer een portret een verhaal vertelt, is de foto in haar ogen geslaagd. Uiteraard worden er verschillende foto's getoond die ze heeft gemaakt van de Inuit die in Gjoa Haven wonen.

Daarnaast vertelt ze over haar ontmoetingen met de inwoners en hoe ze een band met ze opbouwt.

Leven als fotograaf

Op 28 december 2015 verschijnt de derde en laatste film in het drieluik I am Sacha. In de derde editie staat het leven als fotograaf centraal.


Foto © Sacha de Boer

Fotowedstrijd - Win een Nikon D750

In het kader van de IamSacha-campagne organiseert Nikon een fotowedstrijd. De meest 'ijskoude foto' wint de hoofdprijs, een Nikon D750 met AF-S 24-85mm objectief. Meedoen kan tot en met 17 januari 2016, de winnaar wordt vijf dagen later bekendgemaakt.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd. 

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas