Rijksmuseum #hierteekenen campagne – Geen foto's, maar tekeningen

Rijksmuseum #hierteekenen campagne – Geen foto's, maar tekeningen

Maarten Jacobi 1648
Het Rijksmuseum in Amsterdam doet sinds kort een oproep aan haar bezoekers om te tekenen in plaats van foto's te maken. Met de Rijksmuseum #hierteekenen campagne hoopt het museum mensen op een nieuwe manier te laten kijken naar de verschillende kunstwerken.

Met de Rijksmuseum #hierteekenen hashtag introduceert het Rijksmuseum in Amsterdam een nieuw fenomeen. Het museum spoort ermee aan om geen foto's te maken, maar juist te gaan tekenen. Op zaterdag is een speciale Teekendag ingesteld, waarbij bezoekers langs een tekenroute kunnen lopen, en zich kunnen laten inspireren door allerlei kunstenaars, van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw.

Het idee achter Rijksmuseum #hiertekenen

Het hele idee erachter is om mensen anders te laten kijken naar kunstwerken, die op een nieuwe manier geïnspireerd raken door eeuwenoude werken. Door na te tekenen worden de bezoekers gedwongen om er een eigen beeld en interpretatie van te geven, in plaats van een simpele foto met een (smartphone)camera.

Er zijn verschillende workshops beschikbaar in het Rijksmuseum, van een speciale teken-picknick tot een workshop modeltekenen. Kijk op de website van het Rijksmuseum voor meer informatie.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten