Ria van Dijk (97) schiet al sinds 1936 raak op de Tilburgse Kermis

Ria van Dijk (97) schiet al sinds 1936 raak op de Tilburgse Kermis

Jasper van Bladel 468
De Tilburgse Kermis is in volle gang. Vaste bezoekster is Ria van Dijk (97). Sinds 1936 maakt ze elk jaar een schiet-selfie bij de schiettent. Ook dit jaar weer.

Sinds 1936 is Ria elk jaar met een geweer op de Tilburgse Kermis te vinden. Bij de schiettent, waar ze met het vuren van het geweer een schiettent-selfie maakt. Dit jaar schoot ze voor de 81 keer raak. 

In almost every picture

De schietvaardigheden van de inmiddels 96-jarige Ria zijn al langer (landelijk) bekend. In 2008 brachten Erik Kessels en Joep Eijkens een fotoboek uit in het teken van haar kermisselfies. De foto's van Ria zijn een onderdeel van de boekenserie In almost every picture. Deze serie bestaat uit veertien losse boeken waarin verschillende soorten fotoseries belicht worden. Het boek kreeg vorig jaar een update en ook nu is de meest recente schiettent-selfie in fysieke vorm in het boek opgenomen. 

Selfie

De foto's van Ria zijn eigenlijk selfies omdat zij de camera af laat gaan. Vol concentratie staart ze op iedere foto naar de bullseye, die als een sluiterknop de camera laat afgaan bij aanraking. Hoewel haar uiterlijk door de jaren heen verandert, blijft haar blik op iedere foto gelijk.


1954


2009. Foto's: KesselsKramer Publishing

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper