Reparaties Nikon D750 met flare-probleem van start

Thomas Kouveld 3977
Eigenaren van de Nikon D750 met het inmiddels bekende 'flare'-probleem kunnen hun camera laten repareren bij Nikon-servicecenters. Via het serienummer van je D750 kun je nagaan of je exemplaar getroffen is. Nikon verstrekt in dat geval instructies voor het aanvragen van een kosteloze reparatie.

Nikon bekende eerder deze maand dat een aantal exemplaren van de Nikon D750 problemen hebben met 'onnatuurlijke flare'. De fabrikant kondigde destijds ook aan dat gebruikers met het probleem zich konden melden.

Inmiddels is het mogelijk om aan de hand van het serienummer van je D750 uit te zoeken of je een getroffen exemplaar hebt. De instructies hiervoor vind je in de mededeling op de Nikon-website. Als je camera gerepareerd moet worden, krijg je instructies voor het aanvragen hiervan. Controleer ook de onderkant van de camera: D750-camera's met een zwarte punt in de statiefaansluiting zijn al gerepareerd.

Reparatie

Tijdens de reparatie worden de 'lichtafschermingscomponenten' gerepareerd en de positie van de autofocusmodule aangepast. Imaging Resource kwam na eigen onderzoek in december al tot de conclusie dat de plaatsing van de autofocusmodule het probleem veroorzaakt. Deze zit in sommige exemplaren niet diep genoeg verzonken ten opzichte van de sensor.

De reparatie heeft volgens Nikon geen verdere gevolgen voor het functioneren van de camera. Wel geeft de fabrikant aan dat lichtvlekken nog steeds kunnen voorkomen bij tegenlicht, zelfs na de reparatie. Vermoedelijk doelt Nikon hiermee op 'gewone' flare-verschijnselen.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas