Professional Imaging 2016 vraagt voor het eerst entree

Professional Imaging 2016 vraagt voor het eerst entree

Thomas Kouveld 4932
Op 12, 13 en 14 maart 2016 vindt Professional Imaging 2016 plaats. 's Lands grootste fotografiebeurs vraagt voor het eerst in haar bestaan entree. Blijkbaar komen veel mensen uiteindelijk niet opdagen, want de organisatie geeft aan dat ze het aantal no-shows wil beperken.

Net als de voorgaande jaren, vindt Professional Imaging 2016 plaats in De Loods in Nijkerk. In het eerste persbericht laat de organisatie weten dat de volledige beursvloer gevuld zal zijn met standhouders, het Adobe Theater en een Live Shoot Theater.

Professional Imaging 2016 entree

Wel nieuw is de de entreeprijs van 7,50 euro. Een passe-partout kost 15 euro. Voorheen was de fotografiebeurs gratis toegankelijk, maar om het aantal no-shows te verminderen, vraagt de organisatie nu een bedrag voor toegang tot de beursvloer.

Deze prijs is een 'early-bird'-korting. Vanaf 1 februari 2016 gelden de normale toegangsprijzen van respectievelijk 10 en 20 euro. De nieuwe toegangsprijzen voor Professional Imaging 2016 zijn inclusief 21% btw en parkeerkosten zijn ook inbegrepen. De parkeerkosten van vijf euro komen daarmee te vervallen.

Martin Hoogeboom spreker op Professional Imaging 2016

Een van de eerste sprekers die bekend is, is Martin Hoogeboom. De reclame-, portret en modefotograaf werkt in binnen- en buitenland en ziet zichzelf als een verhalenverteller. Tijdens Professional Imaging 2016 zal hij een live shoot uitvoeren. In januari 2016 worden hier meer details over bekendgemaakt.


Foto © Martin Hoogeboom

Meer informatie over Professional Imaging 2016

Informatie over Professional Imaging 2016, standhouders, sprekers en evenementen vind je op de website. Hier word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent het evenement. In de onderstaande video is een sfeerimpressie van de editie van vorig jaar te bekijken.

 

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van joop campfens (Shadow Photo)

Dus ik kom niet meer. Ga terug naar de basis vakbeurs voor fotografen, aanmelden met een kopie KVK, een fotografisch bedrijf. Alle amateurs en zogenaamde vakfotografen zonder bedrijf buiten de deur houden.

afbeelding van Houwing

Waarom zulke hogere entree prijzen(zonder voorinschrijving)? voor de hobbyist wordt het daardoor minder aantrekkelijk. De reis kosten + entree maakt het voor mij nu al gauw samen met wat eten rond de 50 a 60 euro en wat krijg ik daar dan voor? artikelen bekijken , kopen en hier en daar een vluchtige lezing. Ik zou zeggen houd het bij 5 euro conform het parkeer tarief. Of beslis wat je wilt, Puur voor bedrijven of voor een ieder toegankelijk blijven. Commercieel voor de beurs gezien lijkt het mij wenselijk het aantal bezoekers zo hoog mogelijk te krijgen maar dan wel laten op komen dagen. Als het duurder word kan ik beter wat er bij doen en meer workshops/lezingen gaan volgen en gewoon kopen in de winkel of via internet. Persoonlijke +, op de beurs kan ik producten voelen en zien en proberen. Dat zal ik dan wel enigszins missen omdat veel producten/diensten niet te vinden zijn in winkels. ( De dichtstbijzijnde winkel voor mij is ook al 84km rijden) In 1 dag alles kunnen zien vond ik het prettige aan deze beurs. Vraag me af hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.

afbeelding van Anil Mahendra

Ik ben twee jaar geleden naar de beurs geweest en toen ik thuis kwam, vroeg ik me af wat ik eraan had gehad. Voor 80% kon ik liever thuis zijn gebleven. Wat betreft Workshops en fotografietechnieken, zijn er genoeg te lezen en te zien via artikelen en filmpjes online (voornamelijk in het engels).
Waar ik wel wat aan had en het zal ook zo blijven: 'touch en feel' van eindproducten, zoals fotoboeken en printmaterialen. Dit kan ik niet online doen.
Als zo'n beurs Professional Imaging wil heten, hou het dan ook voor professionals, misschien inderdaad middels KvK-registratienummer . Entreeprijs zal weinig veranderen aan de opkomst en samenstelling van de bezoekers. Het zal misschien eerder professionals weghouden. Op zich vond ik het druk genoeg. Anderzijds, de ambitieuze amateurs van vandaag kunnen de professionals van morgen zijn.

afbeelding van Sjekster

Dan gaat het een stuk rustiger worden gok ik zo. Ik ben 2 jaar achtereen geweest, maar eigenlijk weinig aan gehad. Leuk om rond te kijken, maar voor de gemiddelde amateurfotograaf heeft het niet zoveel toegevoegde waarde. Als het 10 of 20 euro gaat kosten, dan ga ik iig niet meer.

afbeelding van Jaap van Emmerik

De nieuwe locatie zal ongetwijfeld goedkoper zijn dan de oude maar in de oude was meer sfeer. Bovendien was dit een vakbeurs maar kennelijk hielden de exposanten er te weinig aan over en moest het dus drukker worden. Bovendien heb ik geen zin te moeten wringen om bij een presentatie te komen. Jammer, maar ik haak af.

afbeelding van Richard van Laanen

Mijn vrouw en ik zijn ,als amateurs, al twee jaar achtereen naar de beurs geweest. En afgelopen jaar hebben we ons op de beurs laten voorlichten over een nieuwe camera voor mijn vrouw en deze ook gekocht. En dat vind ik een groot voordeel van een beurs. Dat de beurs alleen voor professionals zou moeten zijn is in mijn ogen niet terecht. Doordat veel fabrikanten van apparatuur en andere producten aanwezig zijn kun je als amateur een goed beeld krijgen over de mogelijkheden van niet alleen camera's en objectieven, maar ook van het eindproduct. Stel je wilt je mooiste foto boven de bank hangen, dan is het lastig om een keus te maken tussen alle mogelijkheden, canvas, dibond, polystyreen, etc. Dan heb je nog de verschillende aanbieders waar je uit zou moeten kiezen. Hoe ziet het eruit als je het ene of het andere materiaal gebruikt. Door websites te bezoeken kun je dat moeilijk vergelijken. Door zowel de verschillende mogelijkheden en de aanbieders te kunnen vergelijken, kun je als amateur ook een goede keuze maken voor de, toch wel prijzige, afdruk voor boven de bank. Smaken verschillen nu eenmaal en de één wil zijn foto op canvas, de ander achter acrylglas en de derde kiest voor folie. Ook het goed kunnen vergelijken van de apparatuur is voor de amateur van belang. Je kunt je een goed beeld vormen van de verschillende type camera's, hun mogelijkheden en je kunt ze in de hand nemen. Mijn vrouw had waarschijnlijk een andere camera gekocht als we niet naar de beurs waren geweest. Ik snap dat professionals 'balen' van al die amateurs en entreegeld. Maak daarom de maandag gratis, voor de amateurs is dat hoogstwaarschijnlijk een onmogelijke dag en de professionals hebben hun eigen gratis beurs weer terug.

afbeelding van Bert Kamerman

Het is te vergelijken met een markt waar je entree voor moet betalen.
Mij niet meer gezien, sorry daar ga ik geen 250 km. voor rijden

afbeelding van Theo Lumens

Tja, de afgelopen paar jaar zijn we weer geweest daar in Nijkerk, na enkele jaren overgeslaan te hebben in het NBC.

Ik ben fulltime professional en had dan samen mijn vrouw een gesprekje bij elke leverancier waar ik mee werk of producten bij bestel.

Inhoudelijk had deze beurs verder niet veel te bieden. Het werd elk jaar weer minder op professionals gericht en meer op de amateur/hobby fotograaf. De beurs dekt al jaren de naam 'professional imaging' niet meer.

Allemaal prima, behalve dan dat de naam de lading niet meer dekt natuurlijk, maar ons zien ze nu niet meer terug.

De afgelopen twee jaar in Nijkerk waren we in minder dan anderhalf uur immers weer buiten. Zeker niet de moeite waard als je er ook nog entree voor moet voldoen.

afbeelding van Brinkman

Wat een negatieve commentaren en dat voor een luttel toegangs bedrag!
Waarvan dan nog een deel de parkeer en transfer kosten inclusief zijn. De scheiding vak en amateur is voor deze branche niet bevorderlijk, zeker nu zeer veel mensen via de digitale weg hun producten kopen. Willen de z.g. "vak" elite zich scheiden van het gepeupel amateurs dan kunnen ze ook beter de grootste vakbeurs in europa, de "Photokina" voorbij laten gaan, want daar loopt ook vak en amateur door elkaar, behoudens op de gesloten vakdagen. Kom op z.g. vakfotografen, (hoeveel van u heeft een vakdiploma?) meng u tussen de amateurs, misschien kunt er nog iets van leren!

afbeelding van Brinkman

Wat een negatieve commentaren en dat voor een luttel toegangs bedrag!
Waarvan dan nog een deel de parkeer en transfer kosten inclusief zijn. De scheiding vak en amateur is voor deze branche niet bevorderlijk, zeker nu zeer veel mensen via de digitale weg hun producten kopen. Willen de z.g. "vak" elite zich scheiden van het gepeupel amateurs dan kunnen ze ook beter de grootste vakbeurs in europa, de "Photokina" voorbij laten gaan, want daar loopt ook vak en amateur door elkaar, behoudens op de gesloten vakdagen. Kom op z.g. vakfotografen, (hoeveel van u heeft een vakdiploma?) meng u tussen de amateurs, misschien kunt er nog iets van leren!

afbeelding van Pim Geerts

Wat een zuur geneuzel lees ik hier, zeg! Als je als zelfbenoemd vakfotograaf bang moet zijn voor amateurs, dan moet je dat vooral bij jezelf zoeken, is mijn mening. Ik verdien er mijn brood mee, maar kijk mijn ogen uit naar alle moois dat er te zien in 'amateuristische' portfolio's. 9 van de 10 inspiratoren op mijn flickr is -denk ik- hobbyist. Ik vind het afkatten van de hobbyisten erg triest. Ik denk dat de vrijheid in het vak het grootste goed is, niet de gebondenheid en het stramien waarin menig beroepscollega zich (noodgedwongen) begeeft. Live and let live.

afbeelding van Pim Geerts

Ik wil het nog scherper stellen: ik denk dat het huidige nivo in de fotografie in het algemeen te danken is aan hobbyisten. Heel gechargeerd: Zij durven van de paden te treden en doen gekke dingen, de zakelijke markt kijkt en de beroepsfotograaf volgt. (urbex/strobist/action/etc.)