Probeer de Dell U2412M en deel je ervaring in de komende editie

Raymond 2596
De recent geïntroduceerde Dell Ultrasharp 2412M brengt de ips-techniek naar een breed publiek. Heb jij een tn-monitor en twijfel je aan een 'overstap' naar een kleurechter beeldscherm? Probeer deze monitor voor twee weken en deel je ervaringen in de komende editie.

UPDATE 19-10

Deze actie is gesloten. We hebben inmiddels een selectie gemaakt uit de inzendingen. Vincent Bloothoofd en Sandra Smit zijn de gelukkigen, zij krijgen zo spoedig mogelijk de monitor thuisgestuurd! Aan alle inzenders: bedankt voor de moeite!

E
en monitor van nog geen 300 euro met een ips-paneel: iets dergelijks is lange tijd ondenkbaar geweest. Dell rust de UltraSharp U2412M uit met een dergelijke techniek. Ips staat voor In Plane Switching. Deze technologie zorgt voor een betere kleurweergave en kijkhoek dan de traditionele, veelgebruikte tn-panelen.

Tn-panelen waren lange tijd voor velen de enige redelijke keuze. Goede monitoren voor fotografie en beeldbewerking hadden namelijk prijskaartjes van ver richting de duizend, vaak (veel) meer. De reden hiervoor was het gebruikte paneel van het type pva, mva of ips. Voor de hobbyfotograaf waren deze nauwelijks interessant; monitoren met een hoogwaardige kleurweergave waren prijstechnisch alleen de investering waard voor bijvoorbeeld pre-press-industrie of proffotografen.

Tegenwoordig is vooral ips-techniek veel betaalbaarder geworden. Maar is de overstap van een tn-monitor naar ips de moeite waard? Wij geven je de mogelijkheid zelf het verschil te ervaren. Wij bieden in samenwerking met Dell je de unieke mogelijkheid deze Ultrasharp U2412M te proberen. We zullen jouw ervaringen vervolgens verwerken in een interview in onze komende editie.

Meedoen?

Heb jij wel oren naar een gratis try-out van deze monitor? Mail de redactie via het contactformulier, of spreek ons aan op Twitter of Facebook en motiveer waarom jij de geschikte persoon bent voor de test.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond

afbeelding van Robin Kuijs

Ik heb mijn foto's jarenlang op een laptopscherm bewerkt en ben me de laatste tijd aan het ergeren over de problemen die optreden bij het bewerken op een laptopscherm. De helderheid, kleuren en het contrast veranderen heel erg bij een andere kijkhoek. En ondanks dat ik mijn laptopscherm heb gekalibreerd, blijft dat probleem uiteraard aanwezig. Daarom zou ik graag eens de Dell uitproberen.

afbeelding van Pieter vR

Ben nu wel nieuwsgierig naar de gebruikservaringen, is er al bekend wie dit doet ?