Preview: Lensbaby Velvet 56mm f/1.6

Preview: Lensbaby Velvet 56, portretobjectief met macrofunctie

Thomas Kouveld 2879
Lensbaby presenteert de Velvet 56, een handmatig 56mm f/1.6-portretobjectief met macrofunctie. Zoals we van Lensbaby gewend zijn, heeft de Velvet verschillende creatieve opties, waaronder een soft focus-effect bij een wijd open diafragma en macrofunctie naarmate je het diafragma dichtdraait.

Lensbaby brengt met de Velvet 56 een 56mm f/1.6-portretobjectief met 1:2 macromogelijkheid op de markt. Het handmatige, metalen objectief weegt 400 gram, heeft een lengte van 86 mm en is geschikt voor fullframe- en aps-c-camera’s.

Soft focus

Met een wijd open diafragma krijgen foto's een dromerig soft focus-effect, wat met name gebruikt wordt bij portetfotografie. Lensbaby belooft een 'filmachtige' kwaliteit. Naarmate je het diafragma dichtdraait neemt de scherpte toe, vanaf f/2.8 is scherpte duidelijk zichtbaar. Negen diafragmabladen moeten zorgen voor zachte onscherpte en 'bokeh'.

Macrofotografie

De Lensbaby Velvet 56 is niet alleen geschikt als portretobjectief, maar ook in staat om macrofoto's te maken. De minimale scherpstelafstand van 12,7 cm en brandpuntafstand van 56mm zorgen voor een maximale vergroting van 1:2.

Prijs en beschikbaarheid

De Lensbaby Velvet 56 komt met zo'n beetje elke denkbare vatting op de markt. Importeur Transcontinenta laat ons weten dat  eind april 2015 de uitvoeringen met Canon-, Nikon-, Pentax- en Sony A-vatting in de winkels liggen.

Bezitters van camera's met Micro Four Thirds-, Sony E-, Samsung NX- en Fujifilm X-vatting kunnen het objectief eind mei/begin juni verwachten.

Het objectief verschijnt in zwart en zilver. De zwarte uitvoering kost 549,99 euro, en de zilver geanodisserde versie krijgt een adviesprijs van 649,99 euro.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas