Preview: Lensbaby Composer Pro II met Edge 50 Optic

Preview: Lensbaby Composer Pro II met Edge 50 Optic

Thomas Kouveld 1483
Importeur Transcontinenta introduceert de Lensbaby Composer Pro II. Het nieuwe creatieve objectief is voorzien van een Edge 50 Optic, een 50mm f/3.2-tiltobjectief. Daarnaast heeft het nieuwe model een verbeterde metalen behuizing gekregen.

Lensbaby kennen we van de creatieve objectieven met verstelbaar scherptevlak en soft-focus-effect. De nieuwe Composer Pro II zet deze trend voort.

50mm Edge 50 Optic-objectief

Met de toevoeging van het Edge 50 Optic-objectief, een 50mm f/3.2-objectief, richt Lensbaby zich naar eigen zeggen op serieuze hobbyisten en semiprofessionele fotografen.

Het handmatige objectief bestaat uit ach elementen in zes groepen en beschikt over negen diafragmalamellen voor zachte achtergrondonscherpte, oftewel 'bokeh'.

De Optic draait op een gladde metalen bal, waardoor je snel en soepel het scherptevlak kunt verleggen. Tot slot is het de Composer Pro II compatibel met het Lensbaby Optic Swap System.


Foto © Indira Klotzer Photography

Prijs en beschikbaarheid

De Lensbaby Composer Pro II is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van 399,99 euro. Het objectiefje is verkrijgbaar voor zo'n beetje iedere camera en komt met de volgende vattingen: Canon EF, Nikon F, Sony A, Sony E, Pentax K, Micro Four Thirds en Samsung NX.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas