Presentatie Canon 4K-filmcamera uitgelekt

Presentatie Canon 4K-filmcamera met 1-inchsensor uitgelekt

Thomas Kouveld 1950
Hideki Ozawa, directeur van Canon China, presenteerde 25 maart 2015 een nieuwe 4K-filmcamera. Photorumors kreeg foto's in handen van het evenement. De camera lijkt over een 1-inchsensor en ingebouwd 24-240mm f/2.8-5.6-zoomobjectief te beschikken.

Geruchtensite Photorumors kreeg de foto's van het evenement toegestuurd door een lezer uit China die aanwezig was bij de presentatie. Grappig detail: acteur Jackie Chan was er ook.

4K-camera

We weten nog niet veel van de 4K-camera, behalve dat het toestel gebruikmaakt van een 1-inch-cmos-senor en een ingebouwd objectief met een zoombereik van 8.9-89mm bij een diafragma van f/2.8-5.6. Dit is vergelijkbaar met een bereik van 24-240mm op een fullframe-sensor. Daarnaast heeft de camera wifi-mogelijkheden en kan een elektronische zoeker aangesloten worden op de hotshoe. 

Concurrentie

Er gaan al langer geruchten over een Canon-camera die het moet gaan opnemen tegen concurrenten als de Panasonic GH4. Ook gaf Canon-topman Masaya Maeda aan dat de fabrikant zich aan het oriënteren is op compacte camera's met 4K-filmfunctie.

Echter, populaire modellen als de GH4 en Sony A7S kunnen gebruik maken van meerdere objectieven, terwijl de Canon-camera in kwestie deze mogelijkheid niet heeft. Waarschijnlijk wil de fabrikant er voor zorgen dat dit vermoedelijk veel goedkope 4K-model niet concurreert met de dure EOS Cinema-camera's.

Aankondiging

Volgens Photorumors gaat het vooralsnog om een concept. Het is dus even afwachten of de camera in deze vorm op de markt verschijnt. Naar verwachting zal het toetsel aangekondigd worden tijdens de NAB Show 2015 in Las Vegas.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas